"Idila" Nastase-Anastase continua: Alma, omul de Neanderthal

Joi, 12 Martie 2009, ora 22:22
4630 citiri
"Idila" Nastase-Anastase continua: Alma, omul de Neanderthal

De la "frumusetea este trecatoare, prostia nu", "idila" infiripata recent intre Adrian Nastase si Roberta Alma Anastase a atins noi maxime: cautand pe Internet articole despre acest subiect monden, fostul premier a gasit un studiu potrivit caruia Alma erau denumiti oamenii salbaticii din Asia Centrala.

"Pe de alta parte, navigand pe Internet, am gasit pe www.descopera.ro/maratonul-misterelor/... un articol interesant "Alma - o alta specie de oameni?" si m-am speriat ("Acum cateva sute de ani pastorii din Asia Centrala i-au denumit Alma.

In dialectele locale termenul se traduce prin 'om salbatic'. Daca s-ar reusi, intr-un final, capturarea unui (unei n.b.) Alma, oamenii de stiinta s-ar putea confrunta cu nimeni altul decat faimosul Om din Neanderthal", scrie presedintele Consiliului National al PSD pe blogul sau.

Tot in categoria "cautari pe Internet" se numara si o poveste cu iz telenovelistic, despre care Nastase si-a exprimat speranta ca nu se va raspandi in Parlamentul Romaniei.

"Iata, in www.acasamagazin.ro/acasa/..., "16. Alma isi sustine ultimul spectacol", un fragment amuzant: 'Franco o roaga pe Alma sa n-o paraseasca pe Roberta si Alma este impresionata de aceasta discutie. Roberta o vede plangand si il insulta pe Franco, fiind convinsa ca el a facut-o sa planga. Mai tarziu, afla de la Diego ca Alma este foarte preocupata de soarta ei....'. Sper sa nu transferam astfel de telenovele la Parlament", a adaugat Adrian Nastase.

Pe un ton ceva mai serios, fostul premier a explicat ordinea locurilor din Camera Deputatilor: "in cadrul Biroului Permanent, membrii sai functioneaza intr-o ordine de precadere, tinand seama de functii (vicepresedinti, secretari, chestori), de marimea grupurilor parlamentare si, in cadrul aceleiasi functii si aceluiasi grup politic, de ordinea stabilita de grupul respectiv.

De aceea, asa cum puteti gasi si pe site-ul Camerei, ordinea de precadere a vicepresedintilor Camerei este urmatoarea : Olteanu Ioan (PDL), Nastase Adrian (PSD+PC), Popa Daniela (PSD+PC), Olteanu Bogdan (PNL). Ordinea aceasta NU o stabileste presedinta Camerei. Ea deriva din configuratia politica a Camerei si din vointa grupurilor politice".

Iar acesta ordine are o traditie deloc de neluat in seama: "De 20 de ani, asezarea membrilor in jurul mesei BP se face de la zona centrala, rezervata presedintelui, primul vicepresedinte (Ioan Oltean) fiind asezat pe locul din dreapta presedintelui, al doilea vicepresedinte (Adrian Nastase) pe locul din stanga presedintelui, al treilea vicepresedinte ((Daniela Popa) pe locul din drepta primului vicepresedinte si asa mai departe.

Repet, aceasta este cutuma la Camera si la Senat de 20 de ani. Si este o cutuma in toate institutiile cu reprezentare politica. Roberta Alma Anastase nu poate schimba aceste reguli, dupa gustul ei, pentru ca Parlamentul nu este o societate comerciala pedelista, condusa prin telecomanda de la Cotroceni".

"Mi s-a spus ca Roberta Alma Anastase nu doreste sa vad, stand alaturi de ea, biletele puse pe dosare de catre cei care ii stabilesc cum sa vorbeasca in sedinte, dar va asigur ca nu ma intereseaza deloc subiectul, opinia mea in aceasta chestiune fiind facuta.

Oricum, aceasta atitudine a ei lezeaza pozitia si statutul grupului PSD in Camera, ceea ce nu poate fi admis. Asa cum nu este de admis faptul ca, de 3 luni, secretarii generali adjuncti ai Camerei, ce trebuiau propusi de PSD, nu au fost numiti pentru ca Emil Boc si Roberta Anastase nu-l "simpatizeaza" pe Mihai Unghianu.

Din nou o cenzura a PDL-ului la numiri facute de PSD. Oare colegii mei nu se simt inca umiliti de aceste atitudini? Sau de initiativele demagogice ale grupului PDL lansate fara consultarea PSD (spre exemplu,initiativa legislativa vizand pensiile parlamentarilor)", acuza Adrian Nastase.

Despre iesirea din situatie gasita de Alma Anastase, parlamentarul spune ca este asemanatoare cu cea gasita de Traian Basescu in CSAT: "am inteles ca solutia gasita de presedinta Camerei pentru a rezolva aceasta importanta problema este construirea unei mese pentru Biroul permanent care sa fie mult mai mare (poate ceva asemanator noului aranjament pentru sedintele de la CSAT, in care Basescu sta singur la o masa (inainte, toti membrii CSAT stateau la o singura masa!)".

Nu in ultimul rand, facand apel la anii petrecuti in Parlamentul Romaniei, Nastase cere "putin respect" din partea celor mai tineri.

"Putin respect din partea celor cu sange proaspat sositi in Parlament cred ca nu ar fi inutil. Am colaborat de-a lungul anilor cu Ion Ratiu, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Gabriel Tepelea si multi altii - persoane cu care am avut divergente politice majore. Dar nu imi aduc aminte sa ne fi jignit vreodata", povesteste social-democratul.

Concluzia lui Nastase este sub forma unei intrebari, in stilul in care ne-a obisnuit, cel putin, pe blog: "Oare 'noua clasa politica' sa fi pierdut, sub indrumarea dirigentelui de la Cotroceni, sensul unui respect minimal in viata politica?"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Roberta Anastase Nastase, #Nastase Anstase, #Anastase prostie frumusete , #stiri Roberta Anastase