Opinii: De ce a fost huiduita Roberta Anastase?

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 20:53
5007 citiri
Opinii: De ce a fost huiduita Roberta Anastase?
foto: Jurnalul National

V-a fost mila, precis, de Roberta Anastase. Cred ca a avut, asa, o stupoare interioara, la gandul ca si domnia sa a putut fi huiduita, duminica, la Tebea. Pana acum, viata sa politica a fost un soi de povesti nemuritoare, cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene, adulati neconditionat de supusi, intampinati cu urale si covor din petale de trandafiri.

Presedinta Camerei Deputatilor se zgribulise toata in sine, chiar daca, democratic si demn, a incercat s-o dea pe libertatea de manifestare a romanilor: "este si aceasta o forma de protest".

Nu si-a ascuns, insa, la Tebea, acolo unde a trimis-o partidul, la ceremonia de comemorare a Craisorului Muntilor, uluirea ca i se poate intampla una ca asta. Tabloul acesta va spune ceva? Il tineti minte pe Ceausescu, la balcon, la ultima adunare populara, ce figura stupefiata avea, neprincepand cum de nu-l mai asculta poporul?

Ei bine, Roberta Anastase a uitat ca motii nu sunt ploiestenii din colegiul sau, ca nu sunt votantii carora li s-a mai indesat un carnat pe gat, numai sa aleaga pe cine trebuie (Nota autorului: pentru a exprima realitatea, si PSD ori PNL, ultimul, mai rarut, ca si partidul e mai rarut, au facut la fel, la electorale).

A uitat ca motilor nu le-a fost asupata foamea - si nu cred sa se lase pervertiti cu una, cu doua - cu cartofi, asa cum PD-L a impartit, acum o luna, in Ploiesti si Campina. N-au primit ghiozdane inscriptionate cu sigla de partid.

Probabil ca Roberta Anastase ar trebui sa inteleaga ca respectul si simpatia publica se capata altfel. Sa inceapa, sa zicem, prin a-i iubi pe oameni, ci nu a-i considera niste indicatori statistici. Prin a fi, partidul, in intregime, echitabil in procesul acesta de reforma a statului, ci nu prin a face legi de ocrotire a bugetarilor de partid, pedelistii nefiind supusi restructurarii, ca restul de 100.000 de bugetari trimisi acasa.

Sa nu mai impuna, in structuri de conducere, numai oameni de afaceri, sa manance, saracii de ei, lefuri grase si de la stat. Sa-i aduca in solidaritate sociala si pe salariatii doamnei Udrea ori pe cei din autonomele lui Videanu, pardon, Ariton, acolo unde sunt permise lefuri bugetare de peste 100 de milioane de lei vechi.

Celui din Tebea i-a ars, cred, salariul de 800 lei! In fine, sa sa construiasca ceva in Romania: o autostrada, un oras, un spital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Roberta Anastase huiduita, #anastase huiduita tebea , #stiri Roberta Anastase