Roberta Anastase: PSD face o presiune inacceptabila la adresa mea

Luni, 07 Iunie 2010, ora 14:38
2113 citiri
Roberta Anastase: PSD face o presiune inacceptabila la adresa mea

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat luni ca PSD incearca sa politizeze Curtea Constitutionala si face o presiune inacceptabila asupra ei, dar nu va ceda.

"PSD incearca sa politizeze CCR si face o presiune inacceptabila asupra presedintelui Camerei Deputatilor. Ca presedinte nu accept asta. Si nu numai ca nu accept, dar in continuare ma voi bate ca legislatia sa fie respectata. Acum astept un punct de vedere de la comisia juridica in legatura cu numirea unui nou judecator la CCR", a precizat sefa de la Camera.

Roberta Anastase i-a transmis, in replica, lui Ponta ca PSD contesta prea tarziu procedura de vot luand in considerare ca la sedinta de saptamana trecuta a precizat inca de la inceput cum va proceda, iar atunci nimeni nu a contestat nimic.

"La inceputul sedintei am precizat potrivit legii 5, articolul 147 / 1992, republicata, privind CCR ca numirea judecatorilor se face cu majoritatea deputatilor. Cand am facut aceasta precizare nimeni nu a contestat, asa ca ii aduc aminte asta lui Victor Ponta", a mai spus presedintele Camerei Deputatilor.

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat luni ca social-democratii au luat decizia de a incepe procedura de sanctionare a Robertei Anastase si suspendarea din functie, pe motiv ca aceasta refuza sa semneze numirea lui Valer Dorneanu drept judecator al Curtii Constitutionale.

"Putini romani stiu ca de azi mandatele a doi judecatori de la CRR inceteaza si prin reactia lui Anastase CCR nu are doi judecatori si nu poate functiona. Chiar daca Anastase si PD-L sunt nemultumiti, trebuie sa se supuna Constitutiei", a spus Ponta.

PSD vrea s-o suspende pe Roberta Anastase

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a spus saptamana trecuta ca a fost amenintata in sedinta Biroului Permanent de miercuri pentru a semna hotararea prin care pesedistul Valer Dorneanu este desemnat judecator al Curtii Constitutionale din partea Camerei.

"A fost o premiera nefericita, este pentru prima oara cand aud ca un om care este presedinte al Camerei Deputatilor este amenintat incercand sa i se forteze mana pentru a lua o decizie care este cel putin la prima vedere anticonstitutionala", a spus Roberta Anastase miercuri seara, la B1 Tv, referindu-se la solicitarile opozitiei de a semna hotararea de numire a lui Valer Dorneanu ca judecator al Curtii Constitutionale din partea Camerei Deputatilor, acesta obtinand marti in plen, votul a 161 deputati.

Anastase: Am fost amenintata pentru a semna hotararea ca Dorneanu sa fie judecator CCR

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#Roberta Anastase presiuni PSD, #PSD politiza CCR , #stiri Roberta Anastase