Opinii: Basescu, pseudoDumnezeu in Romania

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 23:47
2525 citiri
Opinii: Basescu, pseudoDumnezeu in Romania
Foto: retusuri.blogspot.com

In ziua protestelor sindicale, am avut parte de doua proteste marca Traian Basescu. Unul radiofonic, celalalt televizual la "Nasu' "- emisiunea care tine cu romanii.

Protestele lui Basescu au marsat pe "complicitatea ticalosita" din 2007-2008. Fiind ziua protestelor sindicale, era normal ca tirul acuzelor sa se indrepte catre liderii acestora, pe calea undelor, direct din studiourile SRR. Lideri care trebuie sa-si puna tarana-n cap, pentru faptul ca si-au reprezentat membrii in negocierile cu Guvernul.

Domnul Basescu aproape ca-i "sugruma" cu acuze pe oamenii din fruntea miscarii sindicale, considerandu-i principalii vinovati de situatia actuala. Or acesti lideri nu au facut decat sa reprezinte un principiu democratic. Dreptul liber de a negocia cu partea patronala salariile si conditiile de munca ale celor reprezentati.

Conform principiilor basesciene, oamenii ar fi trebuit sa se zbata in mizerie, sa bage capul in pamant, continuand umili sa munceasca in slujba statului. Un stat care a ajuns sa se sprijine pe furtul de voturi la vedere in Parlament.

Creatia socio-economica actuala are, insa, nevoie continua de vinovati si fasii de pacla deasa. Cum poate fi acoperit masacrul social decat printr-un simulacru procesual in direct la radioul public sau printr-un noian de cifre la masa langa Radu Moraru.

Aceleasi povesti cu asistati si cu... nimic. Asa i-au incadrat reprezentantii Puterii si pe cei care au participat la "Marsurile Foamei", nimicuri de cateva mii de oameni. Nicidecum, mase mari de oameni ..."Vedeti, nu se moare de foame!".

De ce continua Traian Basescu sa ne "tortureze" cu asemenea ineptii, lansand rachete fumigene de pe unde-apuca? El vrea sa aiba cat mai multe alibiuri, atunci cand dezastrul va fi total.

"V-am spus eu!", va fi laitmotivul viitorului sau politic. De altfel, in fata glasului feminin de la radio s-a scos, aratand cu degetul catre trecut: "Eu am atras atentia". Prelungirea sinistra radiodifuzata a discursului din Parlamentul gol nu poate fi incadrata la capitolul "dialog".

Angajata SRR, care-mi ia din buzunar doi lei lunar, ridica mingi la fileu. "Ieri ati spus ca asa si asa... Nu-i asa ca avem nevoie de bani europeni?", graia fatuca.

"Da, trebuie, trebuie, trebuie... avem nevoie", zdranganeau cuvintele lui Basescu din difuzorul radioului. Nimic referitor la Ali Baba Roberta, nimic despre legiferarea furtului din Parlament.

Probabil ca Basescu se sprijina pe calitatile profesionale ale procurorului Iacob, cel care si-a desavarsit cariera cu celebra arestare a unei asistente. Procuror care cauta urmele Elodiei, acolo unde sapase Ogica cu o seara inainte. Va aseza dosarul "Ali Baba si cei 70 de hoti" langa cel esuat "Elodia - rating pentru fraieri".

Vorba unei distinse doamne, "Ciocu' mic si intreba doar ce trebuie, sau macar asculta". Iar fata de la radio vrea sa mai aiba loc de munca.

INS atentioneaza ca suntem o natie imbatranita, iar peste cateva zeci de ani vom fi de trei ori mai multi mosi decat acum, in detrimentul tinerilor.

Statul urmareste cresterea economica pe spinarea eliminarii trusoului bebelusilor, pe cei 200 de euro pentru tinerii casatoriti si pe "regandirea" indemnizatiei pentru mame. Toate statisticile Eurostat ne plaseaza la extremele abisale ale Uniunii Europene.

La Munca, Botis a ajuns sa numere capre, porci, vaci sau tractoare. Baconschi a ajuns gazetar in presa franceza, iar liderii sindicali se plang de ascultarea telefoanelor.

Acestea si multe alte intrebari ar fi trebuit puse presedintelui. Din pacate monologul prezidential mai are multe episoade, pe la SRR, SRTV, B1 TV.

Lasitatea si frica il impiedica sa poarte o discutie adevarata cu un CTP sau Hurezeanu. Sau sa vina la un post din reactiune. Stie ca va fi devorat si nu mangaiat pe crestet cu indemnul "Vai, Traiane, ce-mi plac glumele tale!"

Atacul la Ponta, doar de dragul nurilor Robertei, deja poate fi incadrat la "delir la andropauza". De-aia au furat ai lui voturi, c-a cerut Ponta nu stiu ce. Pensionarii sunt ai lor, ai PSD-ului sa se spele cu ei pe cap.

"Bai, ai rezolvat treaba aia?", discuta presedintele cu sefa Camerei. "Rezolvat, sefu'", raporteaza Roberta.

Intrebam si noi socati, oripilati, nervosi, ticalosi: "Bai, da' voi nu mai aveti si altceva de facut? Nu mai plecati odata? Jigniti oameni, ii numiti maimute, dar nu va uitati in barna voastra!".

Aviz postacilor: iau bani de la PSD, de la Felix, de la Ponta, de la Vintu, de la Patriciu, de la Crin.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu discurs, #Basescu radio, #Roberta Anastase lege Parlament lege, #Botis tractoare vaci , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Boby 23
Boby 23
rank 5
Daca este s-o dam pe-a dreapta....uite ma spovedesc si eu...sau...ma confesez...
Poza ascutitoarea
ascutitoarea
rank 5
Presedintele Basescu este un om corect.