Opinii: Roberta, prezidenta cu narav

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 18:18
4892 citiri
Opinii: Roberta, prezidenta cu narav

Roberta Anastase era unul dintre tinerii politicieni promitatori. Atat. Mai bine zis, s-a nascut talent si a murit speranta. In ochii celor care au crezut ca ea poate fi un bun politician, au ucis-o propriile gesturi: fraudarea crasa a votului pentru Legea Pensiilor.

Doamna presedinte a Camerei Deputatilor acestei tari este unul dintre cei mangaiati pe crestet si aparati de Traian Basescu. Alaturi de doamnele Elena Udrea si Anca Boagiu, doamna presedinte face parte din cercul select al doamnelor agreate de liderul de la Cotroceni.

Cu cativa ani in urma, cu totii eram entuziasmati ca, in sfarsit, scapam de oameni ca Hrebenciuc. Ei, ne ziceam plini de speranta, vor fi inlocuiti de vlastarele politicii romanesti. Nu s-a gandit nimeni ca naravul se poate lua de la predecesori.

Avem un exemplu de politician sinistru: domnul Boureanu, o melita care toaca in gol, tipa si injura ca la usa cortului si este scos in fata doar la nevoie de liderii PDL-isti, tocmai in acest scop. Doamna Anastase, "prezidenta" unui for legislativ foarte important, il urmeaza indeaproape.

Naravuri vechi la vremuri noi

Cam asta a facut doamna Anastase. A luat doar naravul. Primind, probabil, ca sarcina urgenta de partid trecerea Legii Pensiilor, s-a gandit tanara fosta aspiranta la titlul de miss sa o intoarca din condei. Sau din voturi. Si ne-a lasat cu gura cascata cat de bine a putut sa o faca.

Doamna "prezidenta" Anastase se crede, probabil, un bun politician. Este doar unul din teapa personajelor tipic caragialiene, mai exact Branzovenescu. Venerabila noastra "prezidenta" de Camera este doar ecoul sefilor, indeplinind exact sarcinile primite. Pentru frauda pe care a comis-o, trebuie sa raspunda penal, asa cum, pe buna dreptate, cere Opozitia.

Frauda este evidenta, neavand nevoie de prea multe investigatii. Au existat mai multe voturi decat numarul de deputati prezenti in sala. Inregistrarile video si marturiile celor prezenti ar putea dovedi rapid acest lucru.

Degeaba iese presedintele (care nu ar trebui sa exprime public pareri partinitoare politic) si arunca totul pe seama PSD-ului, acuzandu-i de inginerii financiare la votul controversat.

Totul este sa existe vointa. In discursurile lor patriotarde, politicienii se bat adesea cu pumnul in piept si spun ca nimeni nu e mai presus de lege. Da, este adevarat. Dar, cand esti la putere, vorba lui George Orwell, unii sunt mai egali decat altii. Legea e doar pentru cei slabi si saraci.

Faptul ca si-a recunoscut vina nu ii ia cu nimic din vinovatie. Asa cum, atunci cand esti bolnav, te duci la doctor, dar asta nu inseamna ca esti vindecat. Trebuie sa te tratezi. Tot un tratament ii propunem si doamnei "prezidente".

Putin timp de reflectare, caci puterea a obosit-o cam mult si nu mai raspunde pentru propriile gesturi. Daca legile acestei tari au ajuns afacerea unui cerc inchis de politicieni care au pus, din intamplare, mana pe putere temporar, atunci numai in democratie nu traim astazi.

La ce ne mai putem oare astepta de la noua generatie de politicieni? Tot ce pot ei face este sa mosteneasca proastele obiceiuri ale predecesorilor, convinsi ca doar aceasta este calea cea dreapta spre atingerea unei cariere stralucite.

Printre altele, domnul Remus Cernea, viitor fost ecologist, ia de bune toate basmele delirate de consilierul prezidential Lazaroiu si se joaca de-a politica infiintand Partidul Alba ca Zapada. Sa il vedem de unde aduna piticii. Unii sunt deja la putere.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...