Încă un fotbalist brazilian a fost victima rasismului

Joi, 01 Iunie 2023, ora 12:44
1067 citiri
Încă un fotbalist brazilian a fost victima rasismului
Roberto Renan a fost victima rasismului FOTO facebook

Federaţia braziliană de fotbal (CBF) a condamnat miercuri insultele rasiste la adresa unuia dintre jucătorii săi pe reţelele de socializare în timpul Cupei Mondiale Under-20 din Argentina, adăugând că va transmite dovezile în justiţie şi la FIFA, informează AFP.

Pe teren, Brazilia şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală învingând Tunisia cu 4-1 pe Estadio Diego Maradona din La Plata, lângă Buenos Aires.

Fundaşul Robert Renan a fost însă eliminat şi, huiduit de publicul argentinian în mare parte, a răspuns arătând cele cinci degete de la mână, într-o aluzie la numărul de Cupe Mondiale câştigate de Seleçao. Argentina, cu care are o puternică rivalitate sportivă, a câştigat doar trei.

Ulterior, el "a devenit victima unor atacuri rasiste" pe reţelele de socializare, a precizat CBF într-un comunicat.

Autorii acestor insulte au fost "identificaţi", iar dovezile vor fi transmise justiţiei argentiniene şi Federaţiei Internaţionale (Fifa), împreună cu o cerere de sancţiuni, a adăugat acesta.

Deşi CBF nu a precizat în comunicatul său care sunt insultele cărora Robert Renan le-a fost victimă, tânărul de 19 ani a postat pe contul său de Instagram capturi de ecran care conţin mesaje jignitoare şi chiar emoticoane cu maimuţe.

Luna trecută, Federaţia braziliană de fotbal a condamnat ferm insultele rasiste proferate la adresa atacantului Vinicius Jr. de la Real Madrid în timpul unui meci din campionatul Spaniei, la Valencia, incident care a stârnit indignare în întreaga lume.

În urma acestei controverse, autorităţile spaniole şi autorităţile fotbalistice ale ţării au promis acţiuni energice pentru a combate rasismul.

Eveniment Quarterly Report

Moartea misterioasă a unei actrițe de origine română. S-a ajutat de o vrăjitoare pentru a-și fura mama
Moartea misterioasă a unei actrițe de origine română. S-a ajutat de o vrăjitoare pentru a-și fura mama
Presa braziliană relatează moartea misterioasă a Sabinei Boghici, o actriță de origine română, fiica unuia dintre cei mai mari colecționari de artă din țara sud-americană. Sabine...
CM de rugby: câte meciuri va lipsi jucătorul care și-a lovit adversarul cu piciorul în cap
CM de rugby: câte meciuri va lipsi jucătorul care și-a lovit adversarul cu piciorul în cap
Aripa portugheză Vincent Pinto a primit o suspendare de două meciuri pentru o lovitură cu piciorul la cap aplicată galezului Josh Adams în timpul meciului dintre selecţionatele celor două...
#roberto renan, #victima rasism, #Campionatul Mondial, #U 20, #Brazilia , #stiri fotbal