De ce robotica ar putea fi instrumentul perfect pentru educație și meseriile viitorului

Luni, 02 Mai 2022, ora 05:02
2419 citiri
De ce robotica ar putea fi instrumentul perfect pentru educație și meseriile viitorului
Robotica e un domeniu esențial pentru meseriile viitorului FOTO: Unsplash.com

Robotica școlară este un domeniu esențial pentru meseriile viitorului. Încă din 2019, elevii au șansa să studieze robotica în cadrul unui concurs de profil, iar din acest an școlar, ei beneficiază de finanțare și din partea Ministerului Educației prin organizarea unor olimpiade.

Elevii pot să participe din acest an și la competiții interdisciplinare de robotică, de creativitate, de inovare și creație digitală, pe lângă olimpiadele și concursurile la matematică, fizică, biologie, chimie etc.

Anul acesta, de exemplu, România are o echipă de robotică din Ploiești care va fi prezentă la Olimpiada Internațională de Robotică din SUA. Reușita echipei nu a constat numai în prezentarea unui robot creat, ci școlarii s-au întrecut și în abilități de PR, de programare, de construcție și de proiectare.

Robotica e viitorul!

Președintele Asociației Elevilor din Maramureș, Irina Teodorescu, susține importanța susținerii unor olimpiade și în domenii precum robotica.

„Susțin ideea de noi materii pentru olimpiade, inclusiv robotica. Nu e motivant să fii atât de pasionat de un domeniu și să nu primești niciun premiu pentru el. Cu siguranță ar face și alți elevi să fie interesați de asta. La noi încă nu e un interes major pentru robotică, dar ar trebui să existe, pentru că nu cred că e ceva mai de domeniul viitorului decât robotica”, a spus Irina Teodorescu.

„Totuși, consider că ar trebui ca prioritare să fie olimpiadele clasice, să fie olimpiade la materiile care se studiază în școli. Și mai apoi olimpiadele în alte domenii”, a concluzionat Irina Teodorescu.

Roboții sunt un instrument perfect pentru educație

Robotica pentru copii este cel mai bun mod de a se familiariza cu lumea tehnologiilor moderne. Deși mulți consideră că roboții sunt complicați și inaccesibili, realitatea este alta. Generațiile născute în secolul al XXI-lea sunt obișnuite cu realizările tehnologice.

Roboții sunt un instrument perfect pentru educație, deoarece îi permit unui puști să își dezvolte abilitățile, dar și să se distreze în același timp.

Jucatul face parte din robotică, iar creativitatea pe care și-o vor dezvolta copiii îi va ajuta în viitor.

Burse de la stat în programul „Primul student din familie”. Câți bani vor primi tinerii
Burse de la stat în programul „Primul student din familie”. Câți bani vor primi tinerii
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educaţie şi Ocupare, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, lansează apelurile pentru...
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
Încăierare între doi profesori și elevi de clasa a 7-a, la o școală din Bacău. Scandalul a fost filmat de colegi VIDEO
ISJ Bacău a demarat verificări la Liceului Tehnologic din Răchitoasa, după ce într-o şcoală generală care aparţine de acest liceu a fost filmat un incident aparent violent în care sunt...
#robotica, #elevi, #olimpiada, #concursuri , #elevi