20 de români se pregătesc pentru Campionatul european de securitate cibernetică, cu sprijinul SRI

Sambata, 06 August 2022, ora 22:00
2159 citiri
20 de români se pregătesc pentru Campionatul european de securitate cibernetică, cu sprijinul SRI
Concureți la campionatul național de cibernetica FOTO: Facebook/Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică 2022

Un număr de 20 de concurenţi din cei 28 care au participat la finala Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică 2022 vor fi selectaţi pentru a merge în bootcampul de pregătire pentru campionatul european în domeniu, în urma căruia vor fi selectaţi 10 dintre aceştia, conform organizatorilor competiţiei.

"S-a finalizat campionatul naţional de securitate cibernetică, ediţia a III-a. Au fost premiaţi câştigătorii competiţiei pe cele 2 categorii: juniori şi seniori. La categoria juniori, top 3 a fost format din: 1. Niţă Horia, 2. Steugaru Emanuel, 3. Dancaescu Mihai. La seniori: 1. Albăstroiu Dragoş, 2. Epure Ionuţ, 3. Macovei Antonio Dan. Locul 1 de la fiecare categorie va primi un premiu în valoare de 2.000 euro, locul II - 1.000 euro şi locul III - 500 de euro. Competitorii clasaţi pe locurile 4-10 au primit premii în obiecte din partea organizatorilor şi partenerilor", au menţionat organizatorii.

Potrivit acestora, în fiecare an concurenţa este din ce în ce mai acerbă, ceea ce arată un interes în creştere asupra domeniului cyber.

"Echipa României a obţinut de-a lungul timpului rezultate bune la competiţia europeană, culminând cu câştigarea acesteia în 2019. Calitatea concurenţilor participanţi la competiţia naţională ne dă şansa să ţintim către primele locuri şi la evenimentul european de anul acesta. Cu fiecare an apar tineri talentaţi în domeniul securităţii cibernetică, dornici să demonstreze şi să îşi îmbunătăţească abilităţile în domeniu, ceea ce este un lucru extraordinar, ţinând cont de nevoia mare de specialişti cyber. Aceştia trebuie încurajaţi şi ajutaţi să crească şi să îşi aprofundeze cunoştinţele", au precizat organizatorii.

Competiţia este organizată de Serviciul Român de Informaţii (SRI), Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, precum şi al partenerilor din mediul privat - Orange, BitSentinel, certSIGN, Cisco, UIPath, PaloAlto Networks, KPMG şi Clico.

RoCSC are rolul de a selecta membri eligibili pentru echipa României care urmează să participe la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC), programat la Viena, în perioada 13 - 16 septembrie 2022.

În cei şapte ani de participare la competiţia europeană, Team Romania a câştigat ediţia din 2019 şi a ieşit de două ori vicecampioană a Europei.

La faza finală a ECSC22, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din zece concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16-20 de ani şi cinci din categoria 21-25 de ani.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#RoCSC22, #campionatul national cibernetica, #SRI , #sri