Soc in tenis. Roger Federer se gandeste la retragere

Luni, 14 Decembrie 2020, ora 15:41
3303 citiri
Soc in tenis. Roger Federer se gandeste la retragere
Foto: Facebook /Roger Federer

Tenismenul elvetian Roger Federer, locul 5 ATP, a declarat ca este posibil sa nu participe la Australian Open, deoarece nu este complet refacut dupa accidentarea suferita la genunchiul drept. Fostul lider mondial, in varsta de 39 de ani, nu exlude retragerea daca nu se va recupera fizic.

"Mi-ar placea sa merg in Australia, dar va fi foarte devreme pentru genunchiul meu. Am sperat sa fiu la suta la suta capacitate pana in octombrie, dar, din pacate, nu a fost cazul si nici astazi nu este cazul. Va fi complicat pentru Australian Open.

Nu vreau sa fac urmatorul pas pana nu sunt gata. Sunt curios sa vad daca (n.r. - Australian Open) va incepe la 8 februarie. Desigur, ar fi util daca as avea putin mai mult timp. Sa vedem cum se vor desfasura urmatoarele luni. Am facut multa fizioterapie si mult antrenament fizic in ultima vreme, acum sa vedem cum merge tenisul.

Mi-as fi dorit sa fiu mai avansat cu programul meu, dar sunt inca fericit ca sunt acolo unde sunt acum. Operatia din iunie a fost o adevarata oprire pentru mine. Dar de la aceasta interventie, am senzatia ca am avansat foarte mult.

Imi dau timp sa ma decid. Urmatoarele trei luni vor fi cruciale pentru mine. Sper ca ma voi intoarce pe teren in 2021 si sper ca mai e ceva de vazut la mine anul viitor.

Dar daca asta a fost tot, a fost un final incredibil (n.r. - de cariera) pentru mine, cu aceste Sport Awards", a declarat Federer, duminica, dupa festivitatea Swiss Sport Awards, in cadrul careia tenismenul a fost declarat cel mai bun sportiv elvetian in ultimii 70 de ani.

El a precizat ca obiectivele lui importante in 2021 sunt JO de la Tokyo, turneul de la Wimbledon si US Open.

Accidentat la Melbourne, la inceputul acestui an, Roger Federer si-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala la genunchiul drept, la 3 februarie.

In iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi si a decis ca nu va mai juca in acest an. Din cauza pandemiei de coronavirus care a intrerupt sezonul mai mult de cinci luni, el nu a pierdut foarte multe competitii.

Programat initial sa inceapa din 18 ianuarie 2021, Australian Open ar putea fi amanat trei saptamani, caz in care s-ar desfasura din 8 februarie 2021.

Ce le asteapta pe tenismenele din Romania in luna ianuarie. Australian Open incepe in Emirate si care e procedura de carantina

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Roger Federer retragere tenis , #stiri Roger Federer