Decizie finală în cazul rusoaicei acuzată că a trucat un meci la Roland Garros jucat împotriva româncelor Andreea Mitu și Patricia Țig. Ea fusese reținută chiar pe teren

Joi, 25 Mai 2023, ora 15:09
2558 citiri
Decizie finală în cazul rusoaicei acuzată că a trucat un meci la Roland Garros jucat împotriva româncelor Andreea Mitu și Patricia Țig. Ea fusese reținută chiar pe teren
Turneul de la Roland-Garros

Ancheta pentru corupţie care o viza pe jucătoarea rusă de tenis Iana Sizikova, bănuită că ar fi trucat un meci la Roland Garros în 2020, a fost clasată fără alte urmări în luna aprilie de către justiţia franceză, au anunţat, joi, surse concordante, citate de AFP.

Această anchetă a fost clasată pe 11 aprilie, parchetul din Paris "apreciind că nu există temei pentru o urmărire penală", a indicat avocatul jucătoarei, Frederic Belot, într-un comunicat dat publicităţii.

Conform unei surse apropiate dosarului, faptele nu au putut fi clar stabilite de anchetă, iar infracţiunea, în consecinţă, nu a fost constituită.

"Iana Sizikova, care şi-a susţinut mereu nevinovăţia, este deci absolvită de orice vină", a subliniat avocatul, indicând faptul că jucătoarea va participa la ediţia din 2023 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, care va debuta duminică.

Rusoaica în vârstă de 28 ani, nr. 50 mondial la dublu, era bănuită că la un meci de dublu din 2020, de la turneul parizian de Mare Şlem, ar fi pierdut voluntar un ghem pentru care s-ar fi pariat câteva zeci de mii de euro peste hotare.

Ea a fost reţinută în iunie 2021 în incinta arenei de la Roland Garros şi eliberată o zi mai târziu.

Ancheta se referea la partida de dublu feminin care le opunea pe Iana Sizikova şi pe partenera sa americană Madison Brengle româncelor Andreea Mitu şi Patricia Maria Ţig, pe 30 septembrie 2020, în primul tur al competiţiei.

Bănuielile vizau în mod special ghemul cinci din al doilea set. Perechea română a câştigat ghemul la zero după două duble greşeli flagrante ale rusoaicei, care participa în premieră la Roland Garros. Jucătoarele din România s-au impus în două seturi, 7-6, 6-4.

Însă, conform unor surse din dosar, sume "anormal de mari, de ordinul a zeci de mii de euro", au fost pariate la acel meci.

#Roland Garros, #iana sizikova, #Irina Begu, #Andreea Mitu, #Patricia Tig , #Roland garros