10 lucruri pe care nu le stiai despre Rolling Stones (Galerie foto)

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 23:17
3395 citiri
10 lucruri pe care nu le stiai despre Rolling Stones (Galerie foto)
Foto: Businessinsider.com

Cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea trupei Rolling Stones, The eBook People a lansat, intr-o colectie de 2.000 de pagini, lucruri mai putin cunoscute despre "pietrele care se rostogolesc" si fotografii extrem de rare care ii surprind pe membrii formatiei in momente importante din viata lor.

1. Charlie Watts s-a casatorit in secret cu Shirley Ann Shepherd, fiica unui zugrav, in data de 14 octombrie 1964. A incercat sa tina casatoria secret pentru ca ceilalti colegi de trupa credeau ca ar trebui sa ramana burlac, potrivit Business Insider.

"Am incercat sa tin secret. Voiam sa fie un secret. Banuiesc ca daca Hrusciov nu poate tine un secret, nici eu nu pot", a marturisit, mai tarziu, Watts.

2. In iunie 1966, cand in jurul Rolling Stones fierbeau pregatirile pentru turneul ce urma sa inceapa, trupa a fost refuzata la cazare de 14 hoteluri din New York. Si nu doar pentru ca li se dusese vestea ca distrug camere de hotel, ci si pentru ca era greu de tinut fanii la distanta.

3. Keith Richards a picat de trei ori examenul pentru permisul de conducere. Intr-un final, a trimis pe altcineva sa-l dea in locul lui, si asa l-a trecut.

4. Inainte sa aiba o relatie cu Mick Jagger, Jean Shrimpton a avut, mai intai, o aventura cu Keith Richards si apoi cu Brian Jones. Abia dupa aceea a urmat Mick Jagger.

5. Pana pe 4 decembrie 1965, trupa Rolling Stones a stat departe de droguri. Acea zi fatidica de decembrie a fost un punct de cotitura pentru ei. Keith Richards, Brian Jones si Mick Jagger, impreuna cu poetul Allen Ginsberg, au luat parte la o testare de acid organizata de "Merry Pranksters", o grupare care ii introducea si pe altii in ale LSD-ului. Doar Mick n-a mai participat, insa Jones si Richards s-au apucat de droguri.

Mai tarziu, Keith Richards a explicat "relatia" lui cu drogurile: "Ideea din spatele drogurilor era destul de pura. In acea perioada, toti erau pregatiti sa fie folositi pe post de laboratoare".

6. Cel care a avut probleme serioase cu drogurile a fost Brian Jones. Pana in 1996, el devenise obsedat de celebritate, faima si atentie. Cand se aflau in turneu, nu trecea o zi fara ca Jones sa nu dea gata o sticla jumatate de whiskey. Pe langa tarie, Brian Jones lua pastile cu pumnul, nitrit de amil si halucinogene, orice ii cadea in mana.

7. Mick Jagger nu da inapoi cand e vorba de schimbat scutece. De fapt, chiar se pricepe! "Mereu am schimbat scutece, atat pentru copiii altora, cat si pentru ai mei. Am schimbat scutecele copiilor lui Ronnie Woods. Cand trebuie, faci si lucruri d-astea. Cu toate astea, nu voi deveni un sot cu norma intreaga, cum a facut John Lennon la un moment dat. Dar am experienta si chiar imi place!".

8. In 1985, Mick Jagger si-a lansat primul sau album solo - "She's The Boss", unde a aparut imbracat in rochie. Rockerul a cheltuit 30.000 de lire numai pe costum. Mai tarziu, Jagger spunea ca "este cea mai sexy fusta".

9. Ronnie Wood nu a avut niciodata o aventura cu Margaret Trudeau, sotia premierului Canadei, Pierre Trudeau. Recunoaste, insa, ca, intr-adevar, ea s-a distrat cu ei timp ce cateva zile, cand se aflau in turneu.

10. Bill Wyman, basistul, a tinut un jurnal al trupei inca de la infiintare, din 1961. A scris 22.000 de cuvinte, arhivate pe patru calculatoare. Planuia sa scrie o carte despre istoria celei mai "vulgare" trupe pop cunoscute vreodata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Rolling Stones 50 ani, #inedit Rolling Stones, #Rolling Stones fotografii, #Rolling Stones lucruri nestiute , #stiri Rolling Stones