Aretha Franklin, cea mai buna cantareata din toate timpurile

Vineri, 05 Decembrie 2008, ora 17:40
3495 citiri
Aretha Franklin, cea mai buna cantareata din toate timpurile
Foto: Msg.com

Aretha Franklin a fost aleasa "cea mai buna cantareata din toate timpurile", ea clasandu-se pe locul I intr-un top realizat de revista Rolling Stones.

Cantareata de soul in varsta de 66 de ani a devenit celebra in urma hit-urilor precum "Respect" si "Think". E a fost omagiata de cantareata Mary J. Blidge, care s-a regasit la randul ei pe lista celor mai buni cantareti, anunta The Telegraph.

"Aretha e un dar de la Dumnezei. In ceea ce priveste exprimarea prin cantec, nimeni nu o intrece. Ea este motivul pentru care femeile isi doresc sa cante. Aretha are tot ce ii trebuie: putere, tehnica. Este sincera in tot ceea ce spune si este increzatoare, nu ezita niciun moment", spune Mary J. Blidge.

Pe locul doi in topul realizat de revista "Rolling Stone" este cantaretul Ray Charles, care a murit in 2004 la varsta de 72 de ani, urmat de Elvis Presley pe locul 3, care a fost descris de "Robert Plant" drept un cantaret care schimba ceva.

"E o diferenta intre cei care canta si cei care sunt vocea unui alt taram, care creeaza o euforie. E o transfigurare. Stiu ca Elvis este unul din acesti oameni, l-am cunoscut", spune Robert Plant.

Pe locul cinci s-a situat cantaretul britanic John Lennon, ale carui capacitati au fost descrise de Jackson Browne: "intim, dar combinat cu un intelect formidabil. Avea o anumita siguranta, in legatura cu ceea ce simtea care se transpunea in ceea ce canta".

Colegul de trupa a lui John Lennon, Paul McCartney nu s-a situat in top 10, la fel si cantaretul Mick Jagger, care s-a clasat abia pe locul 16.

Pe lista s-au regasit si cantareti contemporani: Christina Aguilera, pe locul 58, Thom Yorke de la "Radiohead" pe locul 66 si Mariah Carey pe locul 79. This Charming Man Morissey s-a clasat pe locul 92, iar pe 93 a fost Annie Lennox.

Lista a fost elaborata de o echipa de jurnalisti, muzicieni, jurnalisti si persoane care lucreaza in industria muzicala si a fost analizata de contabilii Ernst & Young.

Va prezentam mai jos top 10 al celor mai buni cantareti din toate timpurile.

1) Aretha Franklin;

2) Ray Charles;

3) Elvis Presley;

4) Sam Cooke;

5) John Lennon;

6) Marvin Gaye;

7) Bob Dylan;

8) Otis Redding;

9) Stevie Wonder;

10) James Brown.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Aretha Franklin, #cea mai buna , #stiri Rolling Stones