Cum au vrut serviciile secrete britanice sa distruga trupa Rolling Stones

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 19:56
4488 citiri
Cum au vrut serviciile secrete britanice sa distruga trupa Rolling Stones

Trupa Rolling Stones a fost pe punctul de a disparea, in urma cu zeci de ani, dupa ce solistul Mick Jagger a intrat in atentia serviciilor secrete britanice, MI5.

Totul s-a petrecut in ianuarie 1967 cand, potrivit lui Maggie Abbot, care intentioneaza sa scrie o carte cu acest subiect, un actor ratat de televiziune a fost convins de catre agentii MI5 sa se apropie de Rolling Stones si sa-i insceneze lui Jagger o actiune de consum de droguri, scrie The Daily Mail.

Snyderman a fost prins pe Aeroportul Heathrow cu droguri asupra sa si, in schimbul libertatii, a acceptat sa devina "cartita" si sa patrunga in anturajul celor de la Stones. Actorul le-a furnizat lui Mick Jagger si Keith Richards droguri si apoi i-a "turnat", acestia fiind arestati.

Cei doi si-au petrecut o noapte in inchisoare, dar in acea noapte s-a discutat posibilitatea ca cei doi "mari" ai trupei sa ramana in inchisoare mult si bine, ceea ce ar fi dus, inevitabil, la desfiintarea Rolling Stones.

In cele din urma, lucrurile s-au aranjat spre bine pentru cei doi cantareti, trupa a mers mai departe, iar marturiile lor despre acea perioada zbuciumata sunt acum amuzante.

De exemplu, Richards sustine ca, in timpul raidului din 1967 de la Redlands, resedinta lui din Sussex, cand el si Mick Jagger au fost arestati pentru posesie de droguri, i-a lasat pe politisti inauntru pentru ca avea impresia ca sunt pitici imbracati in albastru inchis - rezultatul consumului unei cantitati mari de LSD.

Legenda merge mai departe

De-a lungul carierei de 50 de ani, trupa britanica infiintata de Mick Jagger si Keith Richards, a lansat 22 de albume de studio, (ultimul in 2005 - "A Bigger Bang"), nu mai putin de 37 de cantece ajungand in primele 10 locuri ale topurilor internationale.

Mick Jagger si Keith Richards sunt doi fosti colegi de scoala din oraselul Dartford, care s-a intalnit pentru prima data in 1960 si care au format impreuna cu Dick Taylor trupa "Little Boy Blue & The Blues Boys.

Trupa numita dupa piesa "Rollina 1/2 Stones Blues", interpretata de Muddy Waters, a debutat in 1962, avandu-i in componenta pe Mick Jagger (voce), Keith Richards (chitara solo), Ian Stewart (pian), Brian Jones (chitara ritmica), Dick Taylor (bass) si Tony Chapman (tobe).

The Rolling Stones, care a vandut de-a lungul carierei peste 200 de milioane de albume, a sustinut concerte aproape peste tot in lume, inclusiv in Romania.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Rolling Stones servicii secrete britanice, #Mick Jagger arestat droguri , #stiri Rolling Stones