Tariceanu si Orban, de la Rolling Stones, la control pe santier

Miercuri, 18 Iulie 2007, ora 07:22
751 citiri
Tariceanu si Orban, de la Rolling Stones, la control pe santier

Dupa ce au asistat la concertul Rolling Stones de pe stationul Lia Manoliu, premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, au inspectat, in noaptea de marti spre miercuri, neanuntat, santierul de reabilitare a Drumului National 1, la iesirea din Bucuresti, unde lucreaza firma portugheza Lena.

Cei doi oficiali a sosit la santier direct de la concertul trupei Rolling Stones pentru a verifica daca muncitorii lucreaza noaptea, dupa ce in anumite ore ale zilei sunt scutiti de activitate din cauza caniculei. El a gasit cativa muncitori carora le-a cerut sa urgenteze lucrarile.

Premierul s-a declarat in continuare nemutumit de ritmul in care este derulat proiectul, aratand ca este necesar ca lucrarile sa fie accelerate.

Premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, au mai inspectat, in luna mai, santierul de reabilitare a Drumului National 1, la iesirea din Bucuresti, derulate de firma portugheza Lena, dupa ce in prealabil au avut o discutie, la Guvern, cu reprezentantii firmei privind stadiul proiectului.

Seful Guvernului a cerut atunci reducerea termenelor de finalizare a proiectului de reabilitare a Drumului National 1, la iesirea din Bucuresti, explicand ca traficul de pe acest sector de drum este intens, iar lucrarile ingreuneaza circulatia autovehiculelor.

El a transmis presedintelui companiei Lena, contractantul general al lucrarii, ca este nemultumit de ritmul in care este derulat proiectul, termenul initial de finalizare fiind depasit, intarzieri care au fost explicate prin procedurile lente de expropriere a terenurilor.

Compania portugheza Lena Engeharia E Construcoes a castigat licitatia pentru atribuirea contractului de largire si modernizare a DN 1, intre Aeroportul Baneasa si Pasajul Otopeni, dupa ce Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a reziliat contractul incheiat initial cu firma Efklidis din Grecia, pentru intarzierea lucrarilor.

Citeste si:
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
Bagajul de restanțe din noua sesiune parlamentară. Promisiunile care ar putea fi amânate definitiv
La finalul celei de-a treia săptămâni parlamentare, aleșii nu dau semne că se vor porni prea curând de numeroasele restanțe din legislatura trecută precum desființarea Secției Speciale,...
Sursa: Ziare.com