De ce a fost executat în stil mafiot zidarul român împușcat mortal în Italia. "Dacă soția ta nu tace, te ucid"

Duminica, 12 Martie 2023, ora 10:59
22264 citiri
De ce a fost executat în stil mafiot zidarul român împușcat mortal în Italia. "Dacă soția ta nu tace, te ucid"
Tânărul împușcat în Italia FOTO arhiva personală

Un zidar român de 33 de ani a fost împușcat mortal miercuri seara, pe 8 martie, într-un cartier de la periferia Romei, când se afla pe trotuar și se pregătea să intre în imobilul în care locuia, unde-l aștepta soția lui, căreia îi ducea flori de Ziua Femeii.

Un bărbat aflat pe o motocicletă a tras două focuri de armă asupra sa și l-a ucis, scrie Il Messaggero.

Tânărul a murit înainte ca salvatorii să ajungă la locul unde a fost împușcat.

Românul împușcat în spate fusese amenințat de săptămâni întregi, după ce soția lui fusese confidenta unei alte femei, nevasta unui infractor albanez, victimă a violenței domestice.

Românca o ajutase să-și găsească curajul să se răzvrătească împotriva abuzatorului care îi dădea voie să iasă din casă doar pentru a-și lua fiul de la școală.

"Mi-ai stricat familia"

Albanezul instalase microfoane în casă și își înregistra soția când el nu era acolo, iar când a aflat de confidențele făcute prieteni ei românce, furios, i-a spart telefonul, apoi s-a dus la ușa românilor, l-a scos pe Mihai din casă, s-au certat și chiar l-a lovit pe român.

„Mi-ai stricat familia”. „Dacă soția ta nu tace, te ucid, o să-ți stric și eu familia”, au fost amenințările la adresa românului, strigate de albanez și în fața acestuia și la telefon, scrie Libertatea.

Audiată mai multe ore de carabinierii care investighează crima, soția românului a povestit despre certurile cu albanezul și despre amenințări.

Execuția soțului ei, care a avut loc pe 8 martie, a fost fost „cel mai atroce dar al meu de Ziua Femeii: familia mea ruinată. Avea prăjituri în mână când l-au omorât”, a povestit femeia.

Românul nu era asociat cu drogurile sau traficul de droguri.

Copiii nu știu că tatăl lor a murit

Acesta avea un precedent infracțional pentru infracțiune împotriva proprietății, „furtul unui moped în urmă cu mulți ani, când era băiat”, a declarat un văr.

Copiii lui, gemeni, nu știu că tatăl lor a murit.

„Îl tot sună la telefon, vor să meargă cu el la pescuit, ca în fiecare weekend. Pescuitul a fost marea pasiune a lui Mihai”, a povestit un alt văr.

Carabinierii fac verificări balistice, dar și ale telefonului victimei. Aceștia au vizionat imagini de la unele camere de supraveghere din zonă, în căutarea ucigașilor și a motocicletei galbene pe care erau. Până acum nu a fost găsit niciunul dintre cei doi bărbați.

#roman impuscat Italia, #mort, #zidar, #motiv crima, #sotie, #confidenta, #femeie , #stiri diaspora