Povestea tulburătoare a unui român a impresionat Italia: Grav bolnav, a murit după ce a refuzat internarea pentru a nu-și abandona câinele

Joi, 16 Februarie 2023, ora 12:32
3513 citiri
Povestea tulburătoare a unui român a impresionat Italia: Grav bolnav, a murit după ce a refuzat internarea pentru a nu-și abandona câinele
Românul alături de câinele său FOTO La Repubblica

Un român sărman din Italia, grav bolnav, a refuzat să fie internat în spital pentru că nu a vrut să-și abandoneze câinele, iar după câteva luni de chin, acesta a murit.

Povestea sa tristă este distribuită pe rețelele sociale și este relatată de cele mai importante ziare din peninsulă.

Românul a fost găsit inconștient în rulota în care locuia de voluntarii de la Crucea Roșie și fost dus la spital. După câteva ore, în seara de 14 februarie, a murit, scrie La Repubblica.

În vârstă de 45 de ani, Ionel era om al străzii, însă a câștigat simpatia oamenilor din Ostia prin grija și dragostea pe care le avea pentru animalul său de companie, un husky.

Deși se confrunta cu lipsuri a avut mereu grijă de câinele său, Aron: era vaccinat la zi, cipat și hrănit bine.

În vara anului trecut Ionel s-a îmbolnăvit grav și a fost dus cu ambulanța la spital.

Medicii i-au spus că avea probleme foarte grave la picioare, din cauza circulației deficitare a sângelui și ar avea nevoie de spitalizare, însă Ionel a refuzat să fie internat, pentru că nu voia ca Aron să ajungă la adăpostul pentru animale.

Bărbatul a rămas alături de animalul său de companie, iar starea lui de sănătate s-a deteriorat progresiv, dobândind și alte afecțiuni.

La începutul lunii februarie, Ionel a fost dus în stare gravă la spital și a fost internat.

Polițiștii locali l-au dus pe Aron la adăpostul de animale. Ionel a stat internat cinci zile, fiind externat pe 13 februarie. S-a dus direct la adăpost să-și ia câinele, dar era seară și acesta era deja închis.

S-a dus apoi la rulota lui cu gândul de a se întoarce a doua zi dimineață după Aron.

A doua zi, pe 14 februarie, starea lui s-a agravat. Ionel a fost găsit inconștient în rulotă de voluntarii de la Crucea Roșie care îi aduceau mâncare. A fost dus la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva, el murind în cursul serii.

Aron va fi luat în grijă de fratele lui Ionel, care locuiește în Ostia.

#roman mort Italia, #bolnav, #refuz, #internare, #abandon, #caine, #adapost , #stiri diaspora