Un român bolnav de cancer a fost găsit mort pe stradă, în Italia, la o zi după ce a fost externat din spital

Marti, 02 August 2022, ora 16:41
4269 citiri
Un român bolnav de cancer a fost găsit mort pe stradă, în Italia, la o zi după ce a fost externat din spital
Locul unde a fost găsit mort românul FOTO Qui Cosenza

Un român în vârstă de 55 ani, a fost găsit mort duminică, 31 iulie, pe treptele de la „Cinema Italia”, în Piazza Amendola din Cosenza, regiunea Calabria.

Bărbatul era diagnosticat cu cancer la pancreas și cu o zi înainte fusese externat din spital, scrie Qui Cosenza.

Românul nu avea un domiciliu stabil și era ajutat de o fundație umanitară se va ocupa să pregătească „o înmormântare demnă”, după cum a precizat Pasqualino Perri, responsabil al organizației respective.

Mirel a fost găsit pe un pat improvizat din fața unei săli de cinema închisă de ceva vreme, iar lui Pasqualino Perri i-a revenit sarcina de a-l identifica. El a fost cel care le-a spus polițiștilor: „Da, îl cunosc. Se numește Mirel Burca. Este român și locuiește de multă vreme în Cosenza”.

Românul suferea de cancer la pancreas și „alterna momente de luciditate cu momente de profundă vulnerabilitate”, a spus Perri, care și-a amintit de ultima lor întâlnire, în urmă cu aproximativ 10 zile:

„Avea în mână un contract de muncă semnat în luna mai cu o cooperativă socială din Lazio. A vrut să-l ajut să completeze actele necesare pentru a obține rezidența în Cosenza. Era fericit și mi-a spus că va mai rămâne în oraș cât va mai fi necesar.”

Din cauza bolii care înainta, Mirel a trebuit să se interneze în spital. După externarea care a avut loc sâmbătă, și-a găsit refugiu pe treptele cinematografului italian.

„Noi nu ducem lipsă de paturi – a precizat Pasqualino Perri – în vremuri de urgență putem mereu să adăugăm mai multe în holul de la intrarea unității noastre. Este trist de spus, dar să rămână în stradă pentru acești oameni este o alegere, o dimensiune a libertății personale la care mulți decid să nu renunțe”.

Responsabilul de la „Casa San Francesco” a adăugat: „Ambasada României în Italia va trebui informată pentru a verifica eventuala prezență a membrilor familiei cărora să le comunice decesul. În ceea ce ne privește, ne-am exprimat deja autorităților competente disponibilitatea de a ne ocupa de funeralii şi înmormântare”.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Probleme mari pentru una dintre vedetele Antenei 1: "Era să moară!"
Probleme mari pentru una dintre vedetele Antenei 1: "Era să moară!"
Una dintre vedetele Antenei 1 a trecut prin clipe delicate, ajungând la spital, din cauza epuizării. Florin Ristei, de la "Neața cu Răzvan și Dani", a fost pus pe picioare de medici, care...
Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai. A avut o aventură cu fosta soție a politicianului Codrin Ștefănescu
E doliu în lumea mondenă a miliardarilor, care trăiesc la Dubai. Joel Fenelon Joseph, un cunoscut om de afaceri, născut în Haiti, s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 55 al luxosului său...
#roman mort Italia, #cancer, #externare, #spital, #strada , #stiri diaspora