Mega-anchetă în cazul șoferului român mort după prăbușirea podului din Genova. Camionul său era plin cu o tonă de droguri

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 16:33
6641 citiri
Mega-anchetă în cazul șoferului român mort după prăbușirea podului din Genova. Camionul său era plin cu o tonă de droguri
Imagine de la locul tragediei FOTO arhiva ziare.com

Au apărut noi detalii în cazul șoferului român mort în accidentul care s-a petrecut în 2018 în Genova, în Italia, unde un pod peste care trecea o autostradă s-a prăbușit. Românul s-a numărat printre cele 43 de persoane decedate în urma acestui tragic eveniment.

Camionul care era condus de șoferul român era încărcat cu circa o tonă de droguri pe care mafia a încercat apoi să pună mâna, scrie Corriere della Sera.

Potrivit ziarului italian, drogurile erau destinate unei grupări criminale din Campania, însă 'Ndrangheta a încercat să pună mâna pe ele.

Informația a ieșit la iveală în urma unor interceptări ale conversațiilor membrilor 'Ndrangheta. 63 de persoane au fost reținute în acest caz, săptămâna aceasta.

Podul Morandi s-a prăbușit în anul 2018, pe 14 august. 43 de persoane au murit, printre care și doi români. Unul dintre ei, șoferul camionului cu cele 900 de kg de droguri, a murit în spital, la câteva zile după incident.

Anchetatorii au aflat la 2 ani după prăbușirea acestui pod că în camionul prăbușit se aflau peste 900 de kilograme de hașiș.

Francesco Benito Palaia, ginerele unui conducător al grupării, a discutat la telefon despre transport cu un asociat, fără să știe că era urmărit într-o anchetă.

„Când s-a prăbușit podul Morandi, dacă te duci la primul videoclip, a căzut o dubă”, afirmă Palaia în interceptări.

„E un camion galben, cu cameră frigorifică, cel mic... Vreau să iau dracu de aceste 900 de kilograme... Pot să fac un lucru, zic, hai să facem 50/50, o să vând și vei primi 50%”.

„Palaia a vorbit despre o semiremorcă frigorifică plină cu hașiș implicată în tragicul eveniment al prăbușirii podului Morandi. Transportul era pentru o organizație din Campania”, a declarat judecătorul Vincenza Bellini.

Palaia ar fi fost angajat de mafioții din Campania să recupereze epava camionului cu tot cu droguri, datorită relațiilor pe care le avea cu companiile din domeniul colectării de deșeuri.

Din anchetă a reieșit că de epava camionului erau interesate și alte persoane. Camionul a dispărut, iar anchetatorii nu au reușit să-l localizeze.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#roman mort Italia, #pod prabusit, #retineri, #mafie, #camion, #droguri , #Italia