Românul de 28 de ani cu șanse mari să ajungă în Parlamentul Italiei. Claudiu Stănășel este consilier local în orașul Prato

Autor: N.G.
Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 19:21
3315 citiri
Românul de 28 de ani cu șanse mari să ajungă în Parlamentul Italiei. Claudiu Stănășel este consilier local în orașul Prato
Claudiu Stănășel este consilieri local în orașul Prato

Un tânăr român în vârstă de 28 de ani are mari șanse să ajungă parlamentar în Italia. Claudiu Stănășel este implicat de ani buni în politica din Peninsulă. Inițial a fost membru al partidului Forza Italia, dar ulterior a trecut la formațiunea condusă de Matteo Salvini.

Partidul Lega face parte din coaliția de centru-drepta care are cele mai mari șanse să formeze noul guvern al Italiei. Claudiu Stănășel a fost cel mai votat om politic din coaliția de centru-dreapta din Toscana, la ultimele alegeri locale, şi unicul român din Italia care ocupă o funcție administrativ-instituțională importantă într-un oraș cu peste 200.000 de locuitori.

Tânărul a plecat din România împreună cu părinţii săi când avea doar 6 ani. Tatăl său, Ştefan Stănăşel, este preşedintele uneia dintre cele mai importante organizaţii pentru cetăţenii români din Italia, numită „Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni in Italia“. Familia Stănăşel s-a stabilit în Prato, un oraş din regiunea Toscana, puternic industrializat, al treilea oraş din centrul Italiei, ca număr de locuitori, după Roma şi Florenţa.

Claudiu Stănășel se declară liberal de centru-dreapta. A cochetat cu politica încă din anii de liceu și a devenit cel mai tânăr politician român din Italia.

”În 2018 am decis să renunț la partidul Forza Italia pentru a mă alătura colegilor mei de astăzi din partidul Lega condus de Matteo Salvini și am fost numit secretarul filialei locale de tineret din Prato. Sunt recunoscător partidului Forza Italia care m-a susținut și mi-a fost alături de la început, dându-mi instrumentele necesare pentru a face politica la cel mai inalt nivel in regiunea Toscana, dar am simțit că pot să fac mai mult. Am venit alături de Lega pentru că eu cred în viziunea politică și in proiectul politic al lui Matteo Salvini.

Am fost primit foarte bine și am reușit imediat să dau viață unor proiecte pe plan local și pe plan regional, fără să mă opresc. A urmat anul 2019, un an cu cele mai mari provocări de până acum pentru că la vârsta de 24 ani am decis să candidez din nou la alegerile administrative din orașul meu, Prato.

Alături de echipa mea am reușit să obțin un rezultat extraordinar: 442 de voturi, primul pe lista Lega din cei 32 de candidați. Sunt primul cetățean român care intră în Consiliul Local din Prato și în același timp primul cetățean străin care ocupă o astfel de funcție”, a declarat Claudiu Stănășel pentru presa din România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat susține că a încasat 48 de amenzi rutiere pe nedrept: ”Săptămâna trecută am primit 5 într-o singură zi!”
Un bărbat din Italia vrea să dea în judecată autoritățile din Napoli după ce a primit nu mai puțin de 48 de amenzi rutiere, în ciuda faptului că nu ar fi condus niciodată în zona...
#roman, #Italia, #alegeri, #claudiu stanasel, #Parlament , #romani Italia