Tragedie într-o familie din Botoșani. Un fiu bătut cu bestialitate a murit într-un spital din Spania, celălalt băiat a făcut infarct la aflarea veștii

Autor: N.G.
Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 19:44
6425 citiri
Tragedie într-o familie din Botoșani. Un fiu bătut cu bestialitate a murit într-un spital din Spania, celălalt băiat a făcut infarct la aflarea veștii
George Cojocaru a murit în 21 august FOTO ziarulromanesc.es

Un român în vârstă de 43 de ani, din Dorohoi, a murit în 21 august 2022 într-un spital din Spania după ce a fost bătut cu bestialitate. La puțin timp, fratele mai mare al acestuia, internat într-un spital din București, a făcut infarct și a murit și el.

Deși cazul lui George Cojocaru era cunoscut în Spania, identitatea sa a rămas mult timp necunoscută. Acum, rudele au decis să își strige public disperarea. Verișoara lui George a lansat un apel pe rețelele de socializare.

„Nu știm pe ce considerente se continuă cu această hotărâre în pofida recursurilor prezentate de familie. Poate acela că, fiind emigrant, viața lui nu contează decât ca un număr într-o statistică, poate că e singur pe minunatele plaiuri ale Huelvei, poate cu ceva noroc nu întreabă nimeni de el și se uită acest incident nefericit”, a scris Mirela Constantinescu, verișoara lui George Cojocaru, cu referire la faptul că agresorul este, încă, în libertate.

Părinții lui George locuiesc în România și au 84 de ani. Părinții trăiesc foarte simplu după ce au exploatat ani de zile o mică livadă cedată de stat după căderea regimului comunist. Doar ajutorul pe care le-au trimis în mod regulat cei doi copii ai lor a îmbunătățit pensia de 50 de euro pe care o iau, scriu jurnaliștii de la ziarulromanesc.es.

George Cojocaru locuia în Spania de 21 de ani. Familia acestuia va cere Tribunalului Provincial Huelva să dispună dispune arestarea preventivă a lui Carlos G. J., bărbatul care l-a agresat violent pe George. Românul a fost bătut în fața mai multor martori, într-un local și a murit câteva zile mai târziu, la spitalul Juan Ramón Jiménez din Huelva.

Tribunalul a instrumentat cazul ca fiind o presupusă infracțiune de omor prin imprudență. Judecătorii nu au observat niciun pericol sau risc de fugă din partea agresorului, originar din Huelva, născut în 1975. Infracțiunea de care este acuzat spaniolul în cel mai grav caz, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 4 ani, iar în cel mai ușor caz, între 3 și 18 luni.

În două contestații depuse, înainte și după moartea lui George, părinții Emil și Eufrosina, au cerut Judecătoriei Ayamonte să ia măsuri mai severe. Printre acestea, închisoarea provizorie. Această măsură fusese solicitată și înainte de rezultatul fatal prezis de medici, și din nou după moartea lui George. Ambele cereri au fost respinse de tribunal.

Quarterly Report - Editia 4

Cine e alpinistul român decedat pe Everest: ”A intrat în cort și nu s-a mai trezit”
Cine e alpinistul român decedat pe Everest: ”A intrat în cort și nu s-a mai trezit”
Alpinistul Gabriel Viorel Ţabără, în vârstă de 48 de ani, a murit pe Everest, în Tabăra III, situată la 7470 m altitudine. Românul a murit luni dimineaţă, potrivit oficialilor. El...
Actorul Gerard Depardieu, acuzat că a bătut cu „o agilitate surprinzătoare” un paparazzo italian. „Sângera abundent”
Actorul Gerard Depardieu, acuzat că a bătut cu „o agilitate surprinzătoare” un paparazzo italian. „Sângera abundent”
Actorul Gerard Depardieu a fost acuzat de agresiune, după ce a lovit, în centrul Romei, un paparazzo, informează Reuters. Bărbat care susține că a fost agresat, îl fotografiase pe actor...
#roman, #deces, #Spania, #agresiune , #romani Spania