Povestea românului care a plecat în Italia să lucreze în construcții și a ajuns să trăiască pe străzi

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 10:09
7290 citiri
Povestea românului care a plecat în Italia să lucreze în construcții și a ajuns să trăiască pe străzi
Românul alături de câinele său FOTO kodami.it

O româncă originară din Cagliari care se afla în vacanță cu fiicele ei la Roma, a rămas impresionată de dragostea unui român fără adăpost pentru câinele său, de care nu vrea să se despartă.

Femeia a lansat un apel pe rețelele de socializare pentru a-l ajuta pe român să-și găsească un loc de muncă.

„L-am cunoscut pe Marius în urmă cu câteva zile. Ședea pe jos, aproape de Fontana di Trevi, iar lângă el se afla Cappuccino. A fost tocmai câinele cel care a atras atenția mea și a fiicelor mele, s-a aruncat înspre noi pentru a se juca. Ne-au impresionat imediat”, a declarat Viviana.

Bărbatul i-a explicat că a venit în Italia pentru a lucra în construcții, dar că a fost înșelat de foștii săi angajatori, care nu l-au plătit. Rămas fără un loc de muncă, Marius a ajuns să trăiască pe străzi.

„S-a plâns și la Poliție care evident că, având în vedere că el este român, a dat dreptate angajatorilor”, a spus femeia.

În urmă cu câteva luni, românul a găsit un cățel de 9 luni aruncat la gunoi.

„Avea un picior rupt. Marius l-a dus la veterinar, care i-a propus să-l supună eutanasiei, pentru că el nu avea bani să plătească operația: 750 de euro. Marius a refuzat eutanasia. A plătit din buzunarul său, încă mai plătește, în rate, dar l-a salvat. Și acum n-are nici cel mai mic gând să renunțe la el”, a mai explicat Viviana.

Asociațiile umanitare care ajută oamenii fără adăpost au refuzat să-l cazeze pe român pentru că are animalul cu el și nu vrea să-l lase singur.

De aceea bărbatul are nevoie de un loc de muncă, pentru a putea închiria un apartament în care să-i ofere toate condițiile câinelui, scrie rotalianul.com.

Bărbatul a reușit să găsească o cameră în care să stea provizoriu, la niște români, dar pentru care plătește mai bine de 100 de euro pe săptămână.

Strânge acești bani din mila oamenilor care-l văd cu câinele pe stradă și cu greu reușește și să-i cumpere de mâncare câinelui.

„Marius nu vrea bani, vrea un loc de muncă de orice fel, și o cameră în care să se poată odihni și să-l țină pe Cappuccino în timp ce el merge la muncă”, a mai explicat Viviana.

„Nu vrea să meargă la muncă cu teama că i se poate întâmpla ceva câinelui sau că cineva i-l ia. Cere doar asta: dacă există cineva care să-l poată ajuta și care se oferă să-l ajute și să-și refacă documentele, asta i-ar schimba viața”, a mai adăugat ea.

„Marius nu are documente și are nevoie de ele pentru a lucra. Are numai copii. I-am găsit un loc de muncă, dar nu-l poate angaja. Este cineva care poate să-l ajute să facă documentele?”, a adăugat femeia.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
#roman, #Italia, #loc de munca, #constructii, #strada , #stiri diaspora