Lecția de încredere dată de un român: A lăsat mierea la poartă, cu un bidon în care să fie puși banii. "Cred că e satul lui Vlad Țepeș." VIDEO

Sambata, 06 August 2022, ora 16:20
22267 citiri
Lecția de încredere dată de un român: A lăsat mierea la poartă, cu un bidon în care să fie puși banii. "Cred că e satul lui Vlad Țepeș." VIDEO

O filmare postată pe Facebook a devenit virală. În imagini apare un stand improvizat, la care este oferită miere polifloră pentru 20 de lei pe borcan. Pe afișul lipit de căruțul lăsat nesupravegheat în fața unei porți scrie autoservire, iar proprietarul manifestă încredere fără limite față de trecători, întrucât în căruț sunt lasate atât produsele, cât și un recipient în care oamenii care au dorit să cumpere miere, au lăsat banii într-o pușculiță improvizată dintr-un bidon.

Cel care a făcut filmarea nu a precizat în ce zonă se află standul, însă a postat-o pe Facebook, pe pagina Județul Bacău, bun și rău.

Un român care mai crede în români

"Absolut fabulos! Sunt semne că ne facem bine. Autoservire. Nu pot să cred: bani la drumul mare. Și eu fac la fel, pentru că ideea mi se pare absolut fabuloasă și ăsta e un lucru foarte bun că omul are încredere", se aude comentând cel care a surprins imaginile.

Ce reacții a stârnit

Postarea a adunat în 6 zile 78.000 de aprecieri, 10.000 de distribuiri și mii de comentarii.

Cei mai mulți sunt impresionați, în timp ce alții remarcă faătul că marfa este expusă într-un cărucior de supermarket și sugerează un furt.

"Numai un gunoi de om poate fură muncă unui cetățean. Frumos."

"Cum să îți dea sufletul să furi, când vezi atâta încredere, ar fi foarte frumos să vezi că în sfârșit, și în România oameni au devenit mai civilizați, mai cu frică de Dumnezeu!"

"În Germania, majoritatea florăriilor sunt așa, mergi, alegi ce flori vrei direct de pe câmp și lași banii acolo civilizat, cât dorești și cât consideri că ar costa."

"Cred că proprietarul era deja după gard, cu parul în mâna."

"Cei mai în vîrstă poate își amintesc lăzile cu iaurt, la borcan de sticlă. Alimentările erau aprovizionate în zorii zilei erau lăsate afară pe trotuar.

Cum noi plecam la serviciu la ora 5.00, alimentară nu era deschisă, puneam borcanul cu banii în el și luăm unul plin, un covrig de la poarta fabricii, acesta era pachetul nostru în anii`80."

"Fabulos! Dar omul a ciordit un căruț de la supermarket! Putea să folosească alt suport."

"Mai sunt oameni care mai cred în oameni, în bun simț, în respect pentru munca celuilalt, în iubirea omului de către om. Rar!"

"Un om care are credință mare, lucrează mult să aibă miere, (știm ce greu e, sunt probleme uriașe cu albinele, din mai multe motive) are curajul, pentru că iubește pe apropiatul lui, ascultă și dovedește iubirea față de Dumnezeu, și dacă și-ar pierde câteva borcane cu miere că îl fură, știe sunt singură, că Dumnezeu, îl va răsplăti din nou. Oameni buni, asta înseamnă să cunoști pe Dumnezeu. Te invidiez, om bun. și îți doresc multă perseverență în lumea asta!!!Felicitări!"

"Acolo o fi primar Vlad Țepeș."

"Mi se pare foarte normal și sănătos (educativ) să se procedeze așa peste tot în România. Asta ar șoca întreaga lume!"

"Așa ar trebui să fie toată țara! Când vom înțelege că nu furându-ne căciula unul altuia e soluția, atunci avem o șansă să fim în rândul lumii."

"În Suedia, în zonele izolate de la sat sunt magazine unde nu există vânzător, îți iei ce dorești și pui banii."

"Oameni civilizați, care merită aplauze, celui care a avut inițiativa și încrederea, dar și celorlalți care, se pare că sunt cinstiți. Așa ar trebui să fie peste tot."

"Trebuie să fii prost rău sau Nebun să pui mâna să furi de acolo. Omul e creștin ortodox și are pe cineva acolo sus. Cinste lui."

"Cred că e satul lui Vlad Țepeș."

"Incredibil așa ceva în România, țara noastră plină de hoți, dar totuși cine respectă și omul să lase bani și să se servească singur, tot respectul, jos pălăria!"

"Numai pe vremea lui Vlad Țepeș erau căni de aur la fântâni, dar nu le fura nimeni!

Când a dispărut cana, s-a aflat că Țepeș a murit."

"Foarte tare, căruciorul unde sunt expuse produsele era "împrumutat" de la market? Ha, ha, ha avem pretenție la încredere, chiar: "ne facem bine"."

Citeste si:
Românii au început să pună bani ”la ciorap” masiv. Care le este frica cea mai mare SONDAJ
Românii au început să pună bani ”la ciorap” masiv. Care le este frica cea mai mare SONDAJ
Aproximativ 50% dintre români apreciază că situaţia lor financiară s-a înrăutăţit faţă de anul trecut, iar 38% sunt pesimiști și așteaptă ca situaţia să se înrăutăţească,...
Horoscop zilnic. Marți, 9 august. Zodia care va avea nemulțumiri în dragoste
Horoscop zilnic. Marți, 9 august. Zodia care va avea nemulțumiri în dragoste
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Situatia...