Românul care și-a ucis cumnatul și și-a înjunghiat soția în Marea Britanie. Pedeapsa de 10 ani de închisoare va fi executată în țară

Autor: N.G.
Luni, 20 Februarie 2023, ora 22:21
2774 citiri
Românul care și-a ucis cumnatul și și-a înjunghiat soția în Marea Britanie. Pedeapsa de 10 ani de închisoare va fi executată în țară
Vasile Firanda și-a ucis cumnatul cu două lovituri de cuțit FOTO ziarulromanesc.net

Un român a primit 10 ani de închisoare în marea Britanie după ce a înjunghiat doi conaționali la cină, unul fiind soția sa. Fratele soției sale a decedat, iar femeia a fost grav rănită. Bărbatul în vârstă de 60 de ani a recunoscut faptele și a primit o reducere importantă a pedepsei.

În 16 februarie 2023, Curtea de Apel Alba Iulia a acceptat transferul românului, cu domiciliul în județul Sibiu, în România pentru executarea restului de pedeapsă. Vasile Firanda este în închisoare din 16 decembrie 2019.

Bărbatul locuia împreună cu soția în Marea Britanie din 2016, iar din februarie 2019 împreună cu aceștia locuia și fratele soției sale, în vârstă de 49 de ani.

În 14 decembrie 2019, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii, între Firanda și victimă s-a declanșat un conflict. Bărbatul s-a enervat pentru că soția sa și fratele acestei vorbeau în limba maternă (ucraineană), iar el nu înțelegea ce spun cei doi. Inițial cei doi bărbați și-au adresat injurii, intervenind soția criminalului care, pentru a aplana conflictul l-a dus pe fratele său în bucătărie.

”Cearta a continuat, persoana transferabilă fiind lovită de victimă în față, lovitură soldată cu pierderea a câțiva dinți. Apoi condamnatul a luat un cuțit de bucătărie care se afla pe masă cu care a înjunghiat de două ori victima și pe soția sa care a încercat să intervină între cei doi. Una din lovituri a fost aplicată în partea superioară a spatelui victimei, în plămânul stâng, ceea ce a provocat o pierdere semnificativă de sânge și un pneumotorax, acesta fiind cauza decesului victimei. A doua rană a provocat leziuni la nivelul vertebrelor”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia prin care a fost aprobat transferul condamnatului în România.

Bărbatul și-a rănit grav soția la mâna stângă. Femeia a fost supusă unei intervenții chirurgicale, dar unele funcții ale mâinii nu au putut fi reluate integral. Aceasta a fost spitalizată cinci zile după operație după care a urmat tratament ambulatoriu, în prezent fiind o persoană cu handicap și a trebuit să renunțe la locul de muncă.

Constatând că sunt întrunite condiţiile pentru recunoaşterea şi executarea în România a hotărârii de condamnare pronunţată de autorităţile judiciare din Marea Britanie, Curtea va admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, privind cererea de transfer într-un penitenciar din România a persoanei transferabile Firanda Vasile formulată de autorităţile judiciare din Marea Britanie”, se precizează în hotărârea instanței din Alba Iulia.

#roman, #Marea Britanie, #crima, #inchisoare , #romani Marea Britanie