Cum a ajuns o româncă după gratii în Spania, deși era nevinovată: ”Îmi pierdusem speranța”

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 12:40
3808 citiri
Cum a ajuns o româncă după gratii în Spania, deși era nevinovată: ”Îmi pierdusem speranța”
Mirela Stoian, româncă stabilită de 20 de ani în Spania FOTO Diaspora Madrid

O româncă stabilită în Spania a mers la poliție să reclame furtul motocicletei sale, însă a ajuns după gratii în ciuda faptului că era nevinovată. Din cauza unei erori judiciare a fost confundată cu o suspectă de comiterea unei infracțiuni.

Mirela Stoian (38 de ani) locuiește în Almuñecar, iar în august 2022 a reclamat că i-a fost furată motocicleta. De acolo a ajuns în duba poliției, iar apoi a petrecut 6 zile după gratii. Aceasta a fost confundată cu o altă femeie, originară tot din România, căutată pentru furt, potrivit Diaspora Madrid.

A fost acuzată pe nedrept că ar fi profitat de un permis de ieșire din închisoare în Palma de Mallorca. Avocata Mirelei a declarat că datele personale ale clientei sale au fost incluse greșit în ordinul de arest.

Avocata a reușit să-l contacteze pe avocatul care o asistase pe femeia căutată la vremea respectivă. Avocatul a confirmat că a fost o greșeală și că, clienta sa nu era Mirela Stoian pe care încercau să o încarcereze.

Pledoariile „de urgență” prezentate de ambii avocați pentru a încerca să stopeze situația au fost respinse. Autoritățile din Almuñécar au spus că trebuie să se conformeze hotărârii, iar românca a fost arestată și încarcerată la centrul penitenciar din Albolote (Granada).

Directorul centrului penitenciar a intervenit și el când și-a dat seama de eroare. Un judecător și-a cerut scuze și a pus totul pe seama unei erori de calculator, spune avocata. Această eroare a constat în faptul că, în titlul sentinței (pentru furt) care a dus la condamnarea femeii la închisoare, au apărut datele clientei sale în locul celor ale inculpatei reale, care apăreau în corpul hotărârii.

„S-a întâmplat ca – în acele zile – mama mea să vină din România să aibă grijă de fiica mea. Mama mi-a spus: O să ieși, dar eu îmi pierdusem speranța, pentru că există multe persoane nevinovate în închisoare“, a mărturisit Mirela.

Quarterly Report - Editia 4

Danemarca plătește o sumă uriașă ca să închirieze 300 de celule în Kosovo, unde va expulza infractorii străini
Danemarca plătește o sumă uriașă ca să închirieze 300 de celule în Kosovo, unde va expulza infractorii străini
Parlamentul din Kosovo a aprobat joi un acord de închiriere a 300 de locuri într-una dintre închisorile sale către Danemarca, pentru o perioadă de 10 ani şi contra unei sume de 200 de...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#romanca Spania, #inchisoare, #nevinovat , #stiri sociale