Român înarmat cu un pistol furat, prins de polițiștii din Germania într-un autocar. Era dat în urmărire pentru infracțiuni extrem de grave

Marti, 14 Februarie 2023, ora 14:09
1746 citiri
Român înarmat cu un pistol furat, prins de polițiștii din Germania într-un autocar. Era dat în urmărire pentru infracțiuni extrem de grave
Român înarmat arestat de poliția federală din Germania FOTO stiridiaspora.ro

Poliția federală a arestat un cetățean român în urma unui control la frontieră pe A93, lângă Kiefersfelden, landul Bavaria din Germania.

Românul era pasagerul unui autocar care venea din Italia. Bărbatul era căutat cu mandat de arestare, dar era și înarmat cu un pistol. Arma a fost denunțată ca fiind furată în Italia, în anul 2017.

Românul de 44 de ani a încercat să scape în secret de pistol, care conținea cinci gloanțe. El a negat categoric că ar fi fost pistolul lui. Românul, cunoscut polițiștilor, a trebuit să fie arestat.

După cum s-a dovedit la verificarea datelor sale personale, pasagerul român al autobuzului a fost căutat în mai multe rânduri. Din cauza unei decizii a judecătoriei din Frankfurt pe Main, românul trebuie să execute o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru fraudă.

Parchetele din Flensburg și Lübeck îl căutau pe român din cauza diverselor infracțiuni de care este acuzat. Printre altele, este vorba despre anchete în curs de spălare de bani, vătămare corporală periculoasă, furt cu arme și agresiuni fizice asupra oamenilor legii.

Ofițerii poliției federale din Rosenheim i-au cerut românului să părăsească autocarul și să-i urmeze într-o zonă separată a punctului de control. Ajuns acolo, mai întâi și-a dat jos geaca și una dintre cele două perechi de blugi pe care le purta.

Românul s-a întors pentru o clipă de la ofițeri, a scos brusc un pistol din buzunarul pantalonilor și l-a aruncat într-un coș de gunoi. „Aruncarea” armei nu a trecut neobservată și astfel unul dintre polițiștii federali a scos pistolul din coșul de gunoi. Românul de 44 de ani a declarat imediat că nu știe de unde provine această armă.

Chiar și când ofițerii l-au confruntat puțin mai târziu cu fotografii de pe telefonul său mobil, care a arătat exact această armă, el a negat că ar fi deținut vreodată pistolul. Folosind numărul de serie al pistolului, s-a dovedit că acesta a fost furat din Italia în anul 2017, potrivit stiridiaspora.ro

Poliția federală a denunțat românul pentru deținere ilegală de arme și import ilegal de arme de foc. Judecătoria districtuală din Rosenheim a dat curs cererii parchetului Traunstein și a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru riscul de evadare. A fost dus la închisoarea Traunstein și așteaptă procesul de judecată.

#romani Germania, #arestare, #autostrada germania, #pistol , #romani Germania