Gestul impresionant al unor români din Toscana pentru copiii italieni: ”Este un ajutor enorm”

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 12:39
2605 citiri
Gestul impresionant al unor români din Toscana pentru copiii italieni: ”Este un ajutor enorm”
Românii au adunat bani pentru copiii bolnavi FOTO La Nazione

Românii stabiliți în provincia Massa Carrara din Toscana i-au surprins din nou pe italienii de la Asociația de voluntariat ”Un cuore un mondo”, relatează La Nazione.

Românii au adunat 2.000 de euro pentru a-i dona copiilor care au afecțiuni cardiace. Banii vor ajunge la familiile micuților pacienți care au nevoie de tratamente pe termen lung și sunt cazate în apartamentele din apropierea spitalului de cardiologie ”Gaetano Pasquinucci”.

”Un gest impresionant vine din partea comunității românești. S-au strâns aproape 2.000 de euro pentru familiile care sunt nevoite să stea în apartamentele adiacente Spitalului Inimii, la doi pași de Montignoso”, au scris jurnaliștii, potrivit Gândul.

Acesta a fost al doilea an consecutiv în care românii și-au oferit sprijinul.

”Este un ajutor enorm pentru copiii care ajung aici și au nevoie de operații”, a declarat Enrica Legname, președinta Asociației ”Un cuore un mondo”.

Donațiile sunt folosite pentru diferite nevoi, precum cumpărarea alimentelor necesare sau a ajutoarelor pentru familiile nevoite să stea în apropierea spitalului pentru o perioadă lungă de timp.

Cecul a fost predat Asociației de voluntariat ”Un cuore un mondo” de Mihai Vasile Ababei.

#romani Italia, #Toscana, #donatii, #copii bolnavi , #stiri diaspora
Comentarii