Război total între două familii de români stabilite în Italia după ce un bebeluș a fost scăpat din brațe în timpul unei petreceri

Vineri, 26 Mai 2023, ora 08:33
2757 citiri
Război total între două familii de români stabilite în Italia după ce un bebeluș a fost scăpat din brațe în timpul unei petreceri
Război între două familii de români stabiliți în Italia FOTO Arhivă

Două familii prietene de români stabiliți în Italia au ajuns să se războiască prin instanțe după un accident casnic urmat de încăierare generală. În timpul unei petreceri organizate cu ocazia nașterii unui copil, unul dintre invitați a scăpat bebelușul din brațe.

Din fericire, căzătura nu a avut urmări pentru bebeluș, însă a fost suficient pentru ca între cele două familii de români să își facă loc un război în toată regula.

Episodul însă fost urmat de o încăierare într-un bar, cu opt persoane implicate, printre care și doi tineri de 16 ani. Evenimentul s-a întâmplat în Borgo San Giacomo.

Acum, situația a ajuns în fața instanțelor de judecată. Cei doi tineri sunt judecați în fața tribunalului pentru minori. În schimb, adulții - tânărul de 23 de ani care a scăpat din brațe copilul și tatăl acestuia - sunt judecați în fața judecătorului Luca Tringali.

Scandalul ar fi avut loc în urmă cu aproape doi ani pe străzile satului din Bassa, unde locuiesc cele două familii, ambele de origine română, vecine și prietene între ele. Disputa a fost declanșată de un accident care i s-a întâmplat copilului, după ce a căzut din brațele unui tânăr de 23 de ani. Accidentul a aprins o ceartă violentă, terminată cu lovituri și apoi după gratii, scrie știridiaspora.ro

Inițial, carabinierii au identificat opt persoane implicate în încăierare. În săptămânile următoare, însă, ancheta a cristalizat un scenariu diferit. Potrivit reconstituirii procurorului, cel care a provocat scandalul a fost tânărul de 23 de ani, susținut de tatăl său, care i-a atacat pe părintele copilului, un unchi și alți doi membri ai familiei.

Cei doi inculpați, care sunt acum acuzați de vătămare corporală gravă, ar fi adus la fața locului o bară de fier, în timp ce ceilalți conaționali participă la proces în calitate de părți vătămate. Procesul va continua pe 13 decembrie.

#romani Italia, #romani Italia batut jefuit, #bebelus, #scandal , #romani Italia