Român stabilit în Italia, lăudat public de primarul localității unde locuiește cu familia sa. Gestul banal care a uimit comunitatea: ”A făcut-o în tăcere”

Marti, 14 Februarie 2023, ora 13:40
19355 citiri
Român stabilit în Italia, lăudat public de primarul localității unde locuiește cu familia sa. Gestul banal care a uimit comunitatea: ”A făcut-o în tăcere”

Un român în vârstă de 44 de ani, rezident la Moliterno, în Basilicata, a fost lăudat în mod public de primarul localității unde domiciliază, după ce a dat dovadă de inițiativă și spirit civic în urma ninsorilor căzute zilele trecute.

Bărbatul, înarmat cu o lopată nou cumpărată, a deszăpezit o zonă în care locuiesc multe persoane vârstnice.

„Fără să-l pună cineva anume, a eliberat de zăpadă străduțele din cartierul său, facilitând astfel deplasarea bătrânilor care locuiesc în zonă”, a transmis Antonio Rubino, primarul localității menționate.

„Dan Dumitru Ciobanu, în timpul ultimei ninsori, s-a înarmat cu o lopată și în cartierul său a deszăpezit alei de acces la casele bătrânilor, mașini blocate, străduțe. Fără să-i ceară cineva anume acest lucru, doar din spirit civic. Nu numai în fața casei sale. A făcut-o în tăcere, dar vrem să-i mulțumim în mod public lui și tuturor cetățenilor care i-au ajutat pe cei care nu au avut puterea să deszăpezească. Împreună cu acel cetățean care a dat zăpada cu lopata de pe toate treptele bisericii”, a transmis primarul pe pagina personală de Facebook.

Primarul localității a ținut să-i mulțumească public românului pentru gestul său.

„Mulțumită lui Dani și celor la fel ca el, ne-am convins că puterea unei comunități este în acest spirit civic, în capacitatea dezinteresată de a-i ajuta pe cei aflați la nevoie, de a colabora pentru a aduce o contribuție în satul propriu. Cred că este corect să vă mulțumesc public pentru că sunteți un bun exemplu pentru Moliterno!”

Dan Dumitru Ciobanu este originar din Flămânzi, județul Botoșani. Are 44 de ani și este în Italia din 2006. Lucrează în construcții, este căsătorit și are două fete născute în Peninsulă. „Nu-i prima dată când fac ceva în folosul comunității și voi face ori de câte ori pot”, a declarat acesta pentru rotalianul.ro.

Peste un milion de români trăiesc în Italia și foarte mulți dintre ei nu se vor mai întoarce niciodată definitiv în țară. În ani de muncă și sacrificii și-au construit familii, case și un renume de cetățeni onești și respectabili. Cu gesturi mai mari sau mai mici, în comunitățile din care fac parte, reușesc să schimbe în bine renumele românilor stabiliți în Peninsulă.

#romani Italia, #deszapezire, #laude, #primar , #romani Italia
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Dan Dumitru Ciobanu este originar din Flămânzi, județul Botoșani.