O româncă face apel la românii din Italia pentru a-l căuta pe Ionel Arsene, baronul PSD condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție.
„Apel către un milion de români din Italia! Sunt informații că Ionel Arsene și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și «Ginel» sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul italian Brescia, pe strada Via Italia, unde au sediul unei firme de construcții. Sunt mulți români care lucrează în industria hotelieră, restaurante, construcții și care locuiesc în zona asta din Italia, puneți fotografia pe grupuri și raportați la poliție dacă îl identificați”, a scris Dana Hering pe pagina de Facebook.
Vineri, 10 martie 2023, preşedintele CJ Neamț a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de detenţie. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ și a fost dat în urmărire internațională.
Poliţia Română a postat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Most wanted“, fotografia şefului CJ şi un scurt „istoric“ al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională. Surse neoficiale susţin că acesta ar fi plecat din ţară de mai multe zile, ajungând în Italia.
Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a postat pe pagina de Facebook o informație potrivit căreia Ionel Arsene și cumătrul său au înregistrat o clădire din orașul Brescia, Italia, ca sediu al unei firmei de construcții
„Din informațiile primite, inclusiv în inbox-ul acestei pagini, de la români de bună credință, se pare că Ionel Arsene, și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și «Ginel» sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul Italian Brescia, pe strada Via Italia. Se pare că din 2019, Ionel Arsene împreună cu cumătrul său, Gheorghe Vlasie, au înregistrat o clădire din orașul Brescia, Italia, ca sediu al unei firmei de construcții.
De ce fug majoritatea condamnaților în Italia? Pentru simplu motiv că legislația din Italia este diferită de cea din România, iar cei care au o condamnare sub 4 ani, nu execută pedeapsa cu închisoarea. La dolce vita...cum se spune! Și, da, că și în cazul Alinei Bica, Ionel Arsene are o pedeapsă mai mare de 4 ani, însă în cazul în care va cere și va obține ispășirea pedepsei în Italia, se va reduce automat la 4 ani, urmând ca restul pedepsei să fie executat la domiciliu sau chiar în libertate, dacă instanța din Italia «constată că inculpatul nu reprezintă un pericol și nu există riscul de fugă...» Superb, nu?”, a transmis Ana Birchall.
dar ce fac romanii cu procesele hotilor... Vezi tot