Trei români au scandalizat opinia publică din Italia după ce au agresat un tânăr cu dizabilități și i-au stricat bicicleta

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 10:18
4948 citiri
Trei români au scandalizat opinia publică din Italia după ce au agresat un tânăr cu dizabilități și i-au stricat bicicleta
Doi români, filmați în timp ce atacă un tânăr cu dizabilități, în Italia FOTO captură video

Doi dintre români l-au lovit cu piciorul și l-au pălmuit pe tânărul cu dizabilități, iar un al treilea conațional a filmat întreaga scenă, imaginile fiind postate ulterior pe rețelele de socializare.

Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, în centrul oraşului Vigevano din Regiunea Lombardia.

Cazul este acum în ancheta Poliției de Stat Vigevano.

Victima în vârstă de 25 de ani a sesizat autoritățile la aproape o săptămână de la bătaie, care a avut loc vinerea trecută seara târziu în via Merula, în centrul orașului, nu departe de piazza Ducale. Cu siguranță au fost cel puțin trei atacatori: cei doi „bătăușii” și un al treilea care a filmat toată scena fără să intervină în vreun fel.

Protagoniştii au fost identificaţi: sunt doi cetăţeni români în vârstă de aproximativ douăzeci de ani.

Între timp, filmul, care durează mai puțin de două minute, a devenit viral și a stârnit indignarea internauților.

Se pare că atacatorii și victima se cunoșteau deja și că a mai existat cel puțin un conflict similar anterior. Acesta este motivul pentru care tânărul de 25 de ani avea la el spray cu piper în pungă.

Toată lumea din Vigevano îl cunoaște și este caracterizat drept ”un băiat fragil, dar inofensiv, care în timpul liber se plimbă cu bicicleta pe străzile centrului, schimbând cuvinte cu trecătorii și imitând, în timp ce pedalează, sunetul unui motor de mașină”, scrie presa italiană.

În filmare cei doi agresori pot fi văzuți oprindu-l pe tânărul de 25 de ani care se afla pe bicicletă, apoi îl lovesc cu piciorul și îi rup bicicleta.

Pe lângă mesajele evidente de solidaritate care sosesc pe rețelele de socializare de la miile de oameni care au văzut videoclipul și îl cunosc pe nefericitul protagonist, sunt și mulți care au încercat să-l contacteze. Unii cetățeni i-au oferit bani pentru a-și repara bicicleta. Alții, avocați, s-au oferit să-I ofere asistență juridică.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Român adoptat în Italia în urmă cu două decenii, personaj de carte scrisă chiar de mama adoptivă: ”Totul adevărat, fără invenții de efect”
Român adoptat în Italia în urmă cu două decenii, personaj de carte scrisă chiar de mama adoptivă: ”Totul adevărat, fără invenții de efect”
Într-o carte care se anunță a fi un adevărat testament emoțional, italianca Anna Pampaloni, fiica marelui critic literar Geno Pampaloni, își deschide sufletul și împărtășește cu lumea...
Meci nebun în Italia, cu un penalty ratat și patru bare
Meci nebun în Italia, cu un penalty ratat și patru bare
Echipa italiană AC Fiorentina a învins luni seara, pe teren propriu, scor 2-1, gruparea Lazio Roma, în ultimul meci al etapei a 26 din Serie A. Gazdele au trimis de trei ori în bară în...
#romani Italia, #dizabilitati, #bicicleta, #Facebook, #video viral, #Italia , #romani Italia