Români jefuiți la un hotel din Zanzibar: ”Cineva a fost în camera noastră în timp ce dormeam”

Miercuri, 08 Martie 2023, ora 10:15
7478 citiri
Români jefuiți la un hotel din Zanzibar: ”Cineva a fost în camera noastră în timp ce dormeam”
Zanzibar FOTO Unsplash

Zanzibar este una dintre destinațiile exotice preferate de români, însă o familie a trecut printr-o experiență neplăcută în timpul vacanței. Mai exact, hoții au intrat în camera chiar în timp ce românii dormeau și le-au furat telefoanele, banii și două genți.

Experiența a fost povestită în detaliu pe Forum Zanzibar, fiind punctată problema de securitate a hotelului. Reprezentanții unității hoteliere le-au reproșat românilor că nu au ținut banii în seif. Ulterior a fost chemată și poliția, care le-a găsit ghiozdanele în apropiere, dar fără bani, cât și telefoanele. Oamenii legii le-au spus românilor că au fost norocoși că le-au găsit și pe acestea.

”Dacă doriți să aveți o vacanță liniștită și relaxantă, evitați hotelul CRISTAL RESORT PAJE cu orice preț. (...)

În a 5-a noapte, înainte de a merge la culcare, am verificat ușa și toate ferestrele bungaloului nostru ECO pentru a mă asigura că erau complet încuiate și securizate. Dimineața, ne-am trezit și am descoperit că am fost jefuiți în timp ce eu și părinții mei dormeam. Fereastra de la baie era larg deschisă și dispăruseră telefoanele, banii (mii) și 2 genți. Am informat imediat conducerea hotelului despre acest lucru, dar singura lor grijă a fost că nu ne-am pus banii în seif. Răspunsul este foarte simplu - folosim seiful când ieșim din cameră, nu în timp ce dormim. Dincolo de faptul că cineva a fost în camera noastră în timp ce noi dormeam, imaginați-vă cât de grav ar fi putut fi dacă ne-am fi trezit în timp ce hoțul/hoții era/erau încă în cameră. Hotelul are o mare problemă cu securitatea și o știu și ei foarte bine.

Pentru a deschide o fereastră glisantă care a fost închisă, trebuie să fi avut un plan sau un sistem premeditat pentru a putea să o deschidă cu succes din exterior... iar să nu ai niciun paznic în acea zonă pe timp de noapte este pur și simplu scandalos. În retrospectivă, sunt destul de sigură că am fost observați de la bun început. Totul fusese planificat foarte bine și știau totul pentru a reuși - cine avea banii grupului, unde dormim, totul. Dimineața am sunat la poliție și după ce au venit în sfârșit, de nicăieri, ne-a chemat unul dintre membrii personalului hotelului să ne arate că ne-au găsit ghiozdanele, dar fără bani în ele, desigur. Ne-am găsit telefoanele într-unul dintre ghiozdane fără cartelele SIM în ele și după ce le-am pornit am văzut pe aplicația Steps că lucrurile ne-au fost furate la 3 dimineața și că hoțul/hoții a/au făcut doar 78 de pași și s-a (u) oprit chiar lângă gardul hotelului”, a scris românul pe Forum Zanzibar.

”Credem că personalul hotelului a fost implicat”

Românul a mai povestit că, deși aveau asigurare, aceasta nu ar acoperi banii furați. În plus, a explicat de ce consideră că personalul hotelului a fost implicat.

”Poliția a încercat să ne liniștească spunând că am fost extrem de norocoși că ne-am primit telefoanele înapoi. Câteva ore mai târziu, am primit un mesaj de la managerul hotelului în care spunea exact așa: am vorbit cu brokerul nostru și ne-am verificat asigurarea. Acoperă doar lucruri precum camerele, telefoanele și laptopurile, dar nu și banii, deoarece problema banilor este foarte complexă.

Acesta este un alt motiv care ne-a făcut să credem că personalul hotelului a fost implicat. Ce coincidență incredibilă! Am primit înapoi doar lucrurile care nu erau acoperite de asigurarea lor - telefoanele noastre. În plus, au avut și tupeul de a spune că trebuie să așteptăm ancheta poliției, deoarece trebuiau să afle dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu cu adevărat, pentru că, potrivit lor, nimic nu a dovedit că cineva chiar ne-a jefuit și că am fi putut orchestra noi înșine totul... Minunat! (...)

Daca credeți că exagerez, la 2 săptămâni după ce ne-am întors din Zanzibar, am văzut pe Booking (nu am rezervat prin acest platformă așa că nu putem lăsa o recenzie acolo) că O ALTA PERSOANĂ a fost JEFUITĂ ÎN TIMP CE DORMEA după ce plecasem noi”, a mai scris românul.

Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Micul dejun gratuit este un avantaj căutat de mulți călători atunci când rezervă șederi la hotel. O selecție de chifle, brioșe și cereale alcătuiesc ofertele tipice, alături de bacon,...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#romani jefuiti, #hotel, #Zanzibar , #stiri sociale