Metodele de jafuri ale hoților români, analizate minuțios de polițiștii spanioli: ”Folosesc chei magice”

Vineri, 09 Iunie 2023, ora 11:29
4580 citiri
Metodele de jafuri ale hoților români, analizate minuțios de polițiștii spanioli: ”Folosesc chei magice”
Hoții români care acționează în Spania, specializați în furturi de bijuterii și bani FOTO hoyaragon.es

Unul dintre cei mai respectați ofițeri ai Poliției Naționale din Spania, recunoscut pentru rezultatele sale remarcabile în prinderea hoților, a dezvăluit detalii despre tipologia hoților străini inclusiv români care acționează în Spania și strategiile utilizate pentru a-i captura.

Într-un interviu acordat publicației Hoy Aragon, citat de stiridiaspora.ro, ofițerul a subliniat că hoții străini prezintă o diversitate de profiluri și moduri de operare.

Printre aceștia se numără grupuri organizate din Europa de Est, românii, croații, dar și infractori din Cuba, Columbia și alte țări sud-americane. Ofițerul a subliniat importanța înțelegerii modului de gândire și acțiune al hoților, punându-se în pielea lor și adaptându-se la mișcările și strategiile acestora.

Metodele de jafuri sunt uneori extrem de inteligente

"Acești infractori sunt foarte alunecoși și plini de suspiciuni. Vin, comit furtul și apoi pleacă. De obicei, îi urmărim în momentul în care intră, dar suntem capabili să îi demascăm și pe cei mai deștepți", dezvăluie ofițerul. În jargonul poliției, acești infractori sunt numiți "Rabos" sau "băieții răi.

"Ei evită sensurile giratorii și intră în străzi secundare pentru a vedea dacă ne întâlnim frontal cu ei când se întorc", continuă el. Atunci când se deplasează pe stradă, de obicei, operează în grupuri de doi în față și unul în spate.

"Intră în centre comerciale sau magazine cu ferestre mari pentru a se uita prin ele și a ne detecta", adaugă ofițerul.

Tipologia hoților: bandele de români nu se amestecă cu alte naționalități

Aceste grupuri infracționale utilizează diverse metode pentru a deschide încuietori folosind "chei magice". Ofițerul se referă în principal la bande formate din români și la cubanezi sau columbieni care sunt activi în Zaragoza. Există și bande de femei, în special din Croația.

"În grupurile criminale din Europa de Est, mai ales din România, nu veți vedea prea multe amestecuri între țări; toți membrii sunt din aceeași țară. În cazul sud-americanilor, însă, există astfel de amestecuri", explică șeful grupului de tâlhari.

Acești infractori se cazează în hoteluri sau apartamente, iar unii dintre ei au fost prinși în timp ce furau biciclete.

Românii tind să fure bijuterii și bani

Poliția Națională din Zaragoza a recuperat și confiscat o serie de obiecte furate în diverse cazuri. Conform declarațiilor ofițerului, acestea includ:

Bijuterii: Est-europenii, în special românii, tind să se concentreze pe furtul bijuteriilor valoroase.

Bani: De asemenea, tot românii au o predilecție pentru furtul banilor din locuințe.

Telefoane mobile, tablete și calculatoare: Latino-americanii și sud-americanii sunt mai interesați de aceste dispozitive electronice.

Modul de acțiune al infractorilor implica intrarea în blocuri de locuințe în urma unui vecin și explorarea apartamentelor. Ei își folosesc cunoștințele în legătură cu tipurile de încuietori pentru a ghida partenerul de la parter. Acest partener sună la apartamentele specificate pentru a verifica dacă există cineva în interior.

În cazul în care nu primesc răspuns, infractorii cheamă alți membri ai grupului și pătrund în locuință.

Aceste informații despre preferințele infractorilor în funcție de naționalitate sunt observații generale și pot varia de la caz la caz.

„Acordați mai multă atenție încuietorilor!”

"Și pentru cei care citesc acest mesaj: vă rugăm să acordați atenție încuietorilor. Cheltuim mulți bani pe telefoane mobile, dar adesea neglijăm protejarea casei noastre. Ceea ce le complica munca infractorilor este faptul că le oferim o garanție că nu vor reuși să pătrundă în locuința noastră. Cu cât le facem sarcina mai dificilă, cu atât mai bine", insistă ofițerul, subliniind un mesaj important, dar dificil de transmis către oameni, necesar pentru prevenirea acestui tip de infracțiuni.

Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Ce a pățit căpitanul Spaniei la ultimul meci al naționalei sale. Până și adversarii au fost uluiți
Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, a declarat că i-a fost ruşine atunci când a auzit fluierături din tribunele arenei Santiago Bernabeu, marţi seară, în timpul meciului amical cu...
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi a dezvăluit unde vrea să joace. Ce crede despre presiunea numelui pe care îl poartă
Ianis Hagi are 25 de ani și este la a patra experiență internațională, jucând pentru Alaves, după ce a trecut pe la Fiorentina, Gent și Glasgow Rangers. Înaintea meciului amical de...
#romani Spania, #romani Spania furt, #jaf, #Spania , #romani Spania