O româncă a fost arestată din greșeală în Spania din cauza unei erori de computer. „Inculpata Mirela nu semăna cu clienta mea”

Marti, 27 Decembrie 2022, ora 08:43
31854 citiri
O româncă a fost arestată din greșeală în Spania din cauza unei erori de computer. „Inculpata Mirela nu semăna cu clienta mea”
Mirela Stoian, româncă arestată din greșeală în Spania FOTO ziarulromanesc.es

Mirela Stoian (38 de ani), o româncă stabilită de 20 de ani în Spania, a fost arestată dintr-o eroare, fiind confundată cu o altă femeie, pe numele căruia exista un mandat de căutare și capturare „busca y captura”.

Femeia a rămas în arest timp de șase zile.

Și acum, după patru luni de zile de la întâmplare, românca stabilită în Almuñécar (Granada) continuă să trăiască ca „un coșmar”. Drama româncei a început în luna august, când Mirela Stoian, de 38 de ani, s-a prezentat la sediul Gărzii Civile din Almuñécar pentru a denunţa furtul motocicletei sale, potrivit spuselor avocatului Mercedes Fernandez.

Acolo însă a fost reținută. Pe numele ei exista un ordin de percheziție și arestare, forțele de ordine explicându-i că a profitat de un permis de ieșire din închisoarea din Palma de Mallorca pentru a fugi. Românca a negat că este vorba despre ea. Avocatul Mercedes Fernández confirmă că documentele conțineau datele personale ale clientei ei (număr de afiliere, NIF, naționalitate, părinți).

Abia după îndelungi insistențe ale avocatului româncei, autoritățile spaniole au început verificări mai amănunțite, fiind cercetate datele Tribunalului Penal din Palma de Mallorca, care emisese ordinul de „busca y captura”. Fernández a reușit să ia legătura cu avocatul care a asistat odinioară femeia căutată de poliție. A coroborat datele și a constatat că este o eroare. Nu era vorba despre aceeași Mirela Stoian pe care intenționau să o bage în închisoare, scrie ziarulromanesc.es.

Cu toate acestea, oficialii din Almuñécar i-au spus avocatului că trebuie să respecte odinul, așa că Mirela a fost trimisă la închisoarea Albolote (Granada). Directorul închisorii, căruia femeia i-a relatat situația, a intervenit și el când și-a dat seama de eroare și a făcut demersuri la Tribunalul din Palma de Mallorca.

În cele din urmă, revendicarea Mirelei a fost soluționată, judecătorul din Palma cerându-i scuze și atribuind situația unei ”erori de computer”.

„A trebuit să fie verificată înregistrarea procesului pentru a dovedi că inculpata Mirela nu semăna în niciun fel cu clienta mea”, se plânge avocata celeilalte femei, care a depus o plângere la Ministerul Justiției în care a relatat situația.

Mirela Stoian, clienta româncă arestată din greșeală în Spania, a declarat că situația continuă să fie „un coșmar” pentru ea. Are nevoie de ajutor psihologic pentru a depăși situația. Se simte copleșită de tot stresul trăit în acele zile.

Citește și:
Românii nu mai prididesc cu plata facturilor la utilități: "Am primit 7 în 14 zile"
Românii nu mai prididesc cu plata facturilor la utilități: "Am primit 7 în 14 zile"
Mulți români au primit deja două facturi la energia electrică și urmează să o primească și pe a treia în scurt timp, deoarece abia acum au fost corectate sistemele informatice care au...
De ce nu își dau seama unii părinți că copiii au consumat droguri la școală: "Mulți fac această confuzie"
De ce nu își dau seama unii părinți că copiii au consumat droguri la școală: "Mulți fac această confuzie"
Subiectul consumului de droguri în instituțiile de învățământ din România a devenit fierbinte după de autoritățile au anunțat luni, 20 martie, că anchetează o grupare infracțională...
#romani Spania, #arestat, #romani, #greseala, #confuzie , #romani Spania