Român, liderul unei rețele de traficanți de muncitori, arestat în Spania. Luxul ieșit din comun afișat de ”stăpânul de sclavi”

Marti, 07 Februarie 2023, ora 14:01
4313 citiri
Român, liderul unei rețele de traficanți de muncitori, arestat în Spania. Luxul ieșit din comun afișat de ”stăpânul de sclavi”
Român, ”stăpân de sclavi”, arestat în Spania FOTO elpais/Twitter

Poliția spaniolă a descoperit ce viață luxoasă ducea șeful unei bande de exploatatori care folosea muncitorii sezonieri ca sclavi în zona rurală din Andaluzia, Spania.

Rețeaua de exploatare era formată din cetățeni români care își exploatau compatrioții pe câmpurile din zona rurală a orașului Sevilla. Gruparea infracțională a fost destructurată după o anchetă care a început când una dintre victime a fost călcată de un tractor și apoi răpită pentru a nu da declarații în fața judecătorului.

Operațiunea polițiștilor a dus la dezmembrarea unei rețele criminale care îi ținea pe muncitori în condiții de sclavie. Una dintre persoane a fost găsită în stația de autobuz din Sevilla când a vrut să fugă, far a fost răpită pentru a nu da declarații. Potrivit anchetatorilor, liderul organizației criminale - care duce o viață de lux, după cum relatează publicația El País - ar fi intenționat chiar să atenteze la propria viață.

Operațiunea a fost botezată Danubio, iar cinci victime ale traficului de persoane au fost eliberate în cursul operațiunii. De asemenea, au fost arestate opt persoane, presupuși membri ai unei organizații criminale din provincia Sevilla, care au ținut victimele ascunse cu intenția de a nu le localiza și de a le trimite în afara Spaniei, mai precis înapoi în România, pentru a evita urmărirea penală pentru activitatea lor ilegală.

Români aduși la muncă în Spania, exploatați și amenințați cu moartea

Victimele erau de naționalitate română, fiind sechdestrate pe motiv că au contractat o datorie față de organizația care le exploata pentru 25 de euro pe săptămână și le ținea într-o casă supraaglomerată.

Acțiunea poliției a început atunci când una dintre victime a fost călcată de un tractor care i-a provocat politraumatisme, mai multe fracturi și a trebuit să fie spitalizată luni de zile.

Anchetatorii au început să intre pe fir datorită declarației bărbatului rănit în accidentul cu tractorul, un tânăr de 25 de ani. El a fost răpit și închis pentru a nu da declarații autorităților judiciare.

Capii rețelei, trai de lux pe spatele conaționalilor păcăliți și umiliți

Spre deosebire de mizeria în care trăiau victimele, liderul organizației criminale, tot de naționalitate română, ducea o viață de lux, pe care o expunea pe rețelele sale de socializare, după cum relatează El País: un BMW în valoare de 100.000 de euro, zone VIP din Madrid, Salamanca și Sevilla, șampanie franceză Moët & Chandon, haine de marcă...

O imagine publică - pe care a păstrat-o chiar și după ce a fost eliberat condiționat – scrie stiridiaspora.ro.

Ancheta a fost coordonată cu Procuratura pentru Străini din Sevilla și a beneficiat de colaborarea autorităților române. Cinci victime ale rețelei, dintre care una era exploatată și sexual, au fost eliberate la Sevilla. Au fost confiscate 2.000 de euro în numerar, șase telefoane mobile, un vehicul de lux, bijuterii din aur și numeroase documente legate de anchetă.

În timpul operațiunii, opt membri ai organizației au fost arestați, dintre care unul în România, unde fugise. Sunt suspecți de infracțiuni de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, detenție ilegală, obstrucționarea justiției, infracțiuni legate de prostituție și apartenență la o organizație criminală, în orașele Brenes, Villaverde del Río, Alcalá del Río și La Algaba din Sevilla.

Citește și:
Peste o mie de persoane evacuate din cauza unui puternic incendiu izbucnit într-o pădure din estul Spaniei VIDEO
Peste o mie de persoane evacuate din cauza unui puternic incendiu izbucnit într-o pădure din estul Spaniei VIDEO
Un incendiu de pădure a izbucnit în estul Spaniei, sute de persoane fiind evacuate din casele lor aflate în satele din apropiere. Pompierii au fost alertaţi joi despre incendiul izbucnit în...
Acuzațiile aduse lui Trump de procurorul din Manhattan. Ce a cerut acesta președinților unei comisii din Camera Reprezentanților
Acuzațiile aduse lui Trump de procurorul din Manhattan. Ce a cerut acesta președinților unei comisii din Camera Reprezentanților
Donald Trump ar fi creat false așteptări când a spus că va fi arestat săptămâna aceasta, susține procurorul districtual din Manhattan, statul New York, Alvin Bragg. El a trimis joi, 23...
#romani Spania, #sclavie, #Spania, #arestare, #lux , #romani Spania
Comentarii