O tânără din România a acceptat să-și vândă bebelușul pentru 2000 de euro unor cetățeni străini. Comerțul cu copii, tot mai des în Spania

Joi, 30 Martie 2023, ora 13:02
3543 citiri
O tânără din România a acceptat să-și vândă bebelușul pentru 2000 de euro unor cetățeni străini. Comerțul cu copii, tot mai des în Spania
Români implicați într-un caz de comerț cu copii, în Spania FOTO ziarulromanesc.es

Un cuplu de români și-a vândut bebelușul nenăscut pentru 2000 de euro, afacerea fiind aranjată în România.

Cumpărătorii sunt cetățeni străini, vânzarea copilului fiind descoperită de polițiștii din Spania, alertați de medicii din spitalul din orașul Badajoz. Este al doilea caz de acest fel descoperit pe teritoriul Spaniei.

„Să faci afaceri cu viața unui copil este o infracțiune”, avertizează forțele de ordine spaniole, după ce au depistat acest caz de maternitate surogat, al doilea în această săptămână, de această dată la un spital din Badajoz (Extremadura).

În acest caz sunt implicați cetățeni români, patru persoane fiind cercetate, printre care și tânăra de 28 de ani, adusă să nască în Spania.

Suspecții anchetați de autoritățile spaniole ar fi săvârșit o infracțiune de simulare a nașterii și modificarea paternității, cuprinsă la articolul 221 din Codul penal. Cuplul arestat, o femeie de 43 de ani și un bărbat de 42 de ani, care au domiciliul în Spania, plătise 2.000 de euro în România în schimbul bebelușului, potrivit ziarulromanesc.es.

Personalul spitalului Don Benito-Villanueva de la Serena din Badajoz a fost cel care a anunțat poliția, suspectând că o femeie, care tocmai devenise mamă, a vrut să-și înregistreze copilul cu date care nu se potriveau cu cele apărute în istoricul ei medical.

Cu aceste informații, agenții din Poliția Națională au mers la spital. Acolo s-au întâlnit cu presupusul tată al copilului. Polițiștii au descoperit că mama bebelușului a fost înscrisă cu datele soției bărbatului care plătise gravida să-i vândă copilul.

În cele din urmă, acest bărbat a recunoscut în fața polițiștilor că el și soția lui au plătit 2.000 de euro pentru a cumpăra nou-născutul. A mai recunoscut și că femeia în cauză nu era soția lui. Această afacere fusese încheiată cu trei luni înainte în România.

Mama bebelușului, în vârstă de 28 de ani, a rămas în arestul poliției. Ancheta se concentrează și asupra celor doi cumpărători, un bărbat de 42 de ani și o femeie de 43 de ani. Bebelușul se află la Spitalul Don Benito-Villanueva și este în stare bună. Săptămâna trecută, Poliția a arestat patru persoane la Sevilla pentru că ar fi participat la vânzarea unui nou-născut, un alt caz de comerț cu copii în Spania.

#romani Spania, #copil vandut, #bebelus, #gravida, #comert copii Romania Grecia, #spital , #romani Spania