Naționala României poate scăpa de o rivală din grupă în drumul spre Euro 2024. Președintele UEFA: ”Vom reacționa”

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 17:20
3094 citiri
Naționala României poate scăpa de o rivală din grupă în drumul spre Euro 2024. Președintele UEFA: ”Vom reacționa”
Naționala României va juca în preliminariile Euro 2024

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), slovenul Aleksander Ceferin, a declarat că nu exista niciun motiv pentru a exclude Belarus de la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru EURO 2024, transmite DPA.

Rusia a fost exclusă din cauza războiului cu Ucraina, iar revista Spiegel a relatat că ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a scris UEFA pentru a afla de ce Belarus nu a fost suspendată de la tragerea la sorţi în urma susţinerii oferite Rusiei în războiul din Ucraina.

Ceferin a declarat pentru ediţia de miercuri a Sport Bild: ''E un pic populist să spui 'să excludem toată lumea'. În acest moment nu am văzut niciun motiv pentru a face asta. Dacă lucrurile se vor schimba, bineînţeles că vom reacţiona. Politicienii ar trebui să respecte dreptul nostru de a lua decizii. Noi nu le spunem politicienilor şi guvernelor ce să facă''.

Belarus poate participa la competiţiile organizate de UEFA, dar toate reprezentantele sale trebuie să dispute meciurile în afara ţării şi fără spectatori.

Belarus a fost inclusă în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, din care mai fac parte România, Elveţia, Israel, Kosovo şi Andorra. Campania de calificare la EURO 2024, turneu final care va fi găzduit de Germania, va începe în martie şi se va încheia în noiembrie 2023.

#Romania, #nationala, #Belarus, #UEFA , #nationala
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Iar dacă-i dă pe toți ailalți afară din grupă, ajungem pe locu-ntâi