Nicolae Ceaușescu a fost omorât pentru ca România să ajungă o țară cu mâna întinsă la băncile străine?

Autor: Nicolae Radu - Profesor Universitar Dr.
Joi, 29 Septembrie 2022, ora 14:19
6574 citiri

Radiografia societății noastre implică un studiu complex, dacă nu din perspectiva psihiatrica, cel puțin din perspectiva psihologiei politice!

Anormalitatea a devenit normalitate, așa cum obrăznicia și tupeul înlocuiesc buna credință și respectul?

În miros de tămâie, cu dracii agitata de gard, unii dintre ei chiar cu urechile prinse de Sfântul Altar, vreau să cred ca lupul nu a ajuns stăpân peste turma de mioare, respectiv peste o Românie cu bogății naturale, vândute, azi, pe nimic!

În condițiile în care România este prezentată că o Țară condusă de "statul paralel", ce mai înseamnă iubirea de patrie?

Așa cum am mai amintit, nevoie de cunoaștere nu înseamnă la atitudini neconforme cu respectul față de Lege!

România este un stat condus de mafioți?

Nicolae Ceaușescu rămâne în istorie!

Cu fapte bune sau mai puțin bune, mulți dintre români apreciază că Nicolae Ceaușescu a fost singurul președinte care a iubit România.

Să însemne un blestem pentru toți cei însetați de putere, ultimele cuvinte rostite de Nicolae Ceaușescu în fața plutonului de execuție? Să luăm aminte!" Trăiască Republica Socialistă România liberă și independentă! Moarte trădătorilor! Istoria mă va răzbuna!"

Ușor, ușor, lumea se schimbă, însă este lege nescrisă că nu plecam de pe aceasta lume fără să dăm socoteală pentru ce am făcut!

Cine rescrie istoria?

În Decembrie 1989, România nu mai avea nicio datorie externă, rezervele aflate în Banca Națională, dar și resursele naturale fiind o garanție pentru independență și suveranitatea țării!

Acesta să fi fost motivul pentru care România trebuia supusă intereselor străine?

Teatrul de păpuși îndeamnă la reflecții!

Personaje coborâte din scaunele puterii, sub lumina stinsă din Parlamentul României, dau culoare peisajului de toamnă, cu circ și cu bătaie de joc pentru români!

Viitor? Chiriile cresc, medicamentele pentru suferinzi dispar de pe piață!

Cui îi mai pasă de români?

Datoria externă de peste 120 miliarde acumulată de România în 33 de ani de speranțe spulberate, dar și noile împrumuturi contractate pentru măști rătăcite și izolete dispărute rămân singura evidență că România încă mai există?

Cum este posibil că într-o Românie lovită de sărăcie și de boala, cu romani care își poartă durerea de pe o zi pe alta, să avem ministeriabili cu averi de milioane de euro?

Realitatea este cruntă!

Lupul strigă lupul?

Să fie adevărat că "păpușile" atârnate la masa celor puternici păstrează respect față de "Omerta", Legea Tăcerii?

Cine mai are nevoie de răspunsuri?

Adevărul trebuie să alunge minciuna cu chip desprins din vechiul Fanar, mutată astăzi, poate, în unele cancelarii europene!

România normală?

Avem înalți funcționari vânduți, judecători cumpărați, șefi de inspectorate adăpostiți pentru vremuri aducătoare de pensii, cămătari și suflete pierdute, medici cu șpăgi de sute de mii de euro rătăcite prin dulapuri!!

Avem milioane de români înconjurați de neputința și de sărăcie!

Gândesc și mă cutremur! Trăim în Țară orbilor și a surzilor?

Vorbim despre Uniunea Europeana, dar uitam voit sau nevoit să vorbim despre România! Nu cumva uităm mult prea ușor și Credința în Dumnezeu, așa cum am uitat deja și rușinea națională, că popor creștin, să ne îngropăm părinții în saci de plastic?

Memoria colectivă nu trebuie ștearsă!

Ce se mai poate face?

Tinerii au nevoie de modele! Tinerii sunt viitorul de mâine! Tinerii trebuie să rămână în țară, dar ce primesc de la noi?

Cum poate un tânăr să își construiască o viață de familie când este legat pe viață cu un credit greu, cu dobânzi amețitoare, pentru o casă?

Interesul național trebuie să primeze! Dar ce mai înseamnă interesul național?

Principiul bunei vecinătăți trebuie readus în Strategia de securitate națională! Vecinii mai sunt cu noi?

Distinsul Academician Dinu C. Giurescu, regretatul academician Florin Constantiniu, regretatul scriitor Octavian Paler, "incomodul" Cristian Tudor Popescu sunt mereu în sufletul nostru prin puterea verbului "a fi".

Se dorește, oare, ca România să-şi piardă dreptul la identitate?!

Nu cumva se lucrează la acest proiect?

Când vom auzi că dacii și romanii sunt urmașii lui Attila, puternicul conducător al hunilor?!

Cine mai are nevoie de istorie?

Mai nou, istoria este scoasă din școală, limba română nu mai este de actualitate, iar limba latina rămâne la fel ca și industria românească un obiect pentru arheologie?! Cine mai vrea să știe ce înseamnă etnogeneza poporului român? Ștefan cel Mare?Dezrădăcinare, trădări naționale, iresponsabili și vânzători de țară?!

În timp ce copiii nevinovați mor prin spitale, cauzele rămân un mister! Interese mascate? Doctori amețiții de jocurile politice și de salarii fabuloase? Incompetență? Produse expirate?

Prezentul strigă să luam aminte!

Pământul românesc a ajuns de vânzare, industria se afla la pământ, sănătatea este în colaps, pădurile au ajuns o problemă de securitate națională când deja sunt aproape dispărute, iar educația se îneacă sub ploaia inconștienței!

Ce se mai poate spune?! Prostie? Nepăsare?

Dezvoltarea României?

Lucrurile nu sunt pierdute, deși, metaforic vorbind, semeni de-ai noștri, precum distinsul jurnalist Marcel Bărbăteii, sunt împinși, în mod nedrept, samavolnic, sub șenilele de tanc ale unor vremelnice puteri!

Cine aduce schimbarea în bine?

România are nevoie de liniște!

România are nevoie de schimbare în bine! Fără proiecte constructive pe termen mediu și lung, riscăm să ajungem doar o colonie în jocul celor puternici, dacă nu cumva am și ajuns!

România are nevoie de conducători cu minte și suflet pentru neam și țară!

Dar cine mai are nevoie de România? Investitorii aduși sa cumpere cu 1 leu ce a mai rămas de vânzare?

Colectiv - Tăcerea ucide!

Colectiv rămâne un cuvânt care nu se va șterge ușor din sufletele noastre, așa cum nu vor fi uitați nici tinerii care au căzut sub gloanțe și foc în decembrie 1989 și care își duc somnul de veci sub lespezi reci din piatră!

De ce a fost nevoie ca acești tineri să moară?!

După aproape 33 de ani de tranziție, de jafuri și jefuitori, de însoțitoare fardate și de fardați ai puterii, ascunși în tăcere sub mantia intereselor și a schimbărilor politice, constat că și prostia ucide!

Soluția?

Digitalizarea manevrează sufletul, iar Social Media rămâne un reper pentru cunoaștere, ferindu-ne imagini care ne însoțesc pe drumul către cazanul cu smoală!

În mod cert, vocea celor mulți și nedreptățiți chiar dacă întârzie, nu este încă stinsă!

Cine votează schimbarea?

Nu cumva pleacă ai lor și vin tot ai lor?

Din fericire, nu suntem singuri!

România este încă locuită tot mai puțin de români, dar 112 mai este încă un "Apel pentru țară"!

Pentru cât timp?

Aude cineva?

România încotro?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
Pe cine vrea FC Barcelona antrenor după plecarea lui Xavi
FC Barcelona are mai multe variante în vedere pentru a-i succede lui Xavi, care şi-a anunţat plecarea de la club în vară. Totuşi, potrivit Mundo Deportivo, oficialii de la FC Barcelona speră...
#Romania, #colectiv, #schimbare, #Ceausescu , #stiri sociale