O gimnastă născută în California scrie istorie pentru România: ”Îmi lipsește mama cel mai mult”

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 23:11
8430 citiri
O gimnastă născută în California scrie istorie pentru România: ”Îmi lipsește mama cel mai mult”
Annaliese Drăgan

Annaliese Drăgan are 17 ani, dar s-a mutat acum cinci ani în țara noastră pentru a-și împlini visul în sport.

Performanța cere sacrificii, iar Annaliese Drăgan știe cel mai bine acest lucru. S-a născut în California, iar de la 13 ani s-a mutat în România, țara natală a părinților săi, cu un singur vis: acela de a ajunge o mare campioană la gimnastică ritmică. Iar în septembrie, la doar 17 ani, a scris istorie la Mondialele de senioare, fiind, alături de Andreea Verdeș, primele românce ajunse, după 26 de ani, în finalele celei mai importante competiții din lume.

”M-am născut în California și am venit în România acum aproape cinci ani, când aveam 13 ani. Am venit pentru că vreau să ajung cât mai departe se poate în gimnastică ritmică. Visul meu e să particip la Jocurile Olimpice”, spune Annaliese Drăgan, sportivă calificată în trei finale la Campionatul Mondial de gimnastică ritmică.

Chiar dacă acum se simte în România ca acasă, Annaliese spune că încă o încearcă dorul de familie, chiar dacă aici o are alături pe sora ei, Cristina, care e cu doi ani mai mică și care e și ea o speranță a gimnasticii ritmice, fiind componentă a lotului național de junioare.

”Noi niciodată nu am fost una mai mare, una mai mică, am crescut împreună tot timpul ca două surori, nu contează că sunt eu mai mare. Din America îmi lipsește mama cel mai mult și, desigur, restul familiei. În rest, aici s-a făcut ca acasă”, a precizat Annaliese Drăgan.

”Încă sunt la școală, fac online din America și mai am puțin și termin liceul. Vreau să mă duc spre drept. Îmi place ideea de judecător, avocat. Încă nu m-am decis dacă în sistemul american sau în cel românesc”, a subliniat tânăra sportivă.

Zilele trecute, Annaliese și celelalte componente ale loturilor de senioare și de junioare au fost vizitate de una dintre cele mai importante persoane din gimnastica ritmică: președintele Comitetului Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică, doamna Noha Abou Shabana. Aceasta a asistat la o demonstrație a sportivelor, apoi a avut o discuție deschisă cu acestea, cerându-le părerea despre codul de punctaj.

”M-am bucurat de fiecare clipă petrecută în sală. Am văzut un mare progres făcut de gimnaste, care au demonstrat că pot face parte din elita gimnasticii. Încerc să merg în diferite țări cât de mult pot. Așa pot să ascult mai mult gimnastele”, spune Noha Abou Shabana, președintele Comitetului Tehnic al Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică.

Aceasta o cunoaște pe Irina Deleanu de mult, din vremea când ambele concurau în competițiile internaționale.

”Suntem onorați să o avem aici pe Noha Abou Shabana, persoana care dă ora exactă în ritmica mondială și suntem onorați să fi vizitat centrul nostru național. A fost încântată de ceea ce a văzut la noi, a spus că avem compoziții interesante și că ritmica are viitor în România”, a declarat Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Anul viitor este unul foarte important pentru gimnastica ritmică românească, țara noastră găzduind Campionatul Mondial de junioare, la Cluj-Napoca.

”Este primul Campionat Mondial din gimnastică organizat în România și este o onoare pentru noi, dar în același timp trebuie să fim la înălțime organizatoric. De aceea aș dori să îndemn pe toată lumea care vrea să ajute gimnastica ritmică să vină alături de noi. Anumite categorii de cheltuieli nu pot fi decontate de la stat. Sigur că Guvernul României a venit alături de noi și va susține cu o sumă importantă de bani organizarea acestui Mondial, dar legea nu ne permite ca anumite cheltuieli să le decontăm de la stat. Și atunci avem nevoie de parteneri puternici alături de noi”, a completat Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică.

Citește și:
Top 10 maşini electrice care nu vor mai fi admise în Rabla Plus 2023. Care este valoarea ajutorului financiar din partea statului
Top 10 maşini electrice care nu vor mai fi admise în Rabla Plus 2023. Care este valoarea ajutorului financiar din partea statului
Rabla Plus 2023 vine cu modificări față de anii trecuti. Iar una dintre cele mai importante se referă la maşinile electrice, potrivit declaraţiilor făcute pentru 0-100.ro de reprezentanți...
CTP despre frații Tate: "Gibonii din Carpați. Au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari"
CTP despre frații Tate: "Gibonii din Carpați. Au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari"
Cristian Tudor Popescu le-a făcut o caracterizare plastică celor doi frați Tate, aflați în arest de la sfârșitul anului trecut, cercetați pentru proxenetism. CTP nu a făcut economie de...