Dilema unui român care vrea să se mute la țară, lângă o pădure: „Face ca un fel de lătrat combinat cu grohăit de porc”

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 09:45
70688 citiri
Dilema unui român care vrea să se mute la țară, lângă o pădure: „Face ca un fel de lătrat combinat cu grohăit de porc”
Tot mai mulți români se întorc de la oraș la sat, în zone izolate FOTO Pixabay

Grupul de Facebook „Mutat la țară - viața fără ceas” scoate la iveală situații dintre cele mai interesante cu care se confruntă cei care se mută de la oraș la sat sau intenționează să facă acest lucru.

Este și cazul unui bărbat care a cumpărat o casă situată în Drajna de Sus, județul Prahova, lângă pădure. Bărbatul a cerut ajutorul comunității „Mutat la țară - viața fără ceas” pentru a identifica un animal sălbatic care „locuiește” în apropierea viitoarei sale case. Bărbatul a arătat că nu știe despre ce animal este vorba, auzind doar că „face ca un fel de lătrat combinat cu un grohăit de porc”.

„E zonă de deal și curtea e chiar lângă pădure și se pare că avem un “colocatar” în capătul terenului spre pădure, dar nu știm ce animal sălbatic este. Nu l-am văzut încă, doar l-am auzit și nu sună foarte prietenos.

Cel mai bine cât pot descrie ar fi că face ca un fel lătrat combinat cu grohăit de porc. Nu cred că este porc mistreț… aveți idee ce ar putea fi și cum am putea scăpa de el sau dacă prezintă vreun pericol? V-ați întâlnit cu așa ceva?”, întreabă bărbatul.

Postarea a generat zeci de comentarii, multe dintre ele ironice. „E un animal specific zonei, iepurele cu coarne. Atenție, e carnivor!”, a fost unul dintre comentarii.

Au fost, însă, și răspunsuri serioase, menite să îl ajute pe cel care a pus întrebarea să înțeleagă ce ar putea fi animalul care „face ca un lătrat combinat cu un grohăit de porc”.

„Este un căprior mascul ( țap). Vă spun în cunoștință de cauză și cu toată competenta unui profesionist!”, a fost unul dintre răspunsuri, confirmat și de alți cunoscători. „Este un căprior, un cerb. Când am auzit prima dată un boncăluit de cerbi, am zis că e ursul, atât de mult seamănă. Deci, sunetele înșeala deseori”, a fost un alt comentariu.

„Mulțumesc pentru răspunsuri, până la urmă voi vedea și față în față cu ce dau. “Teama” nu era pentru mine ci pt faptul că avem un bebe de 7 luni care începe să meargă și nu aș vrea să se întâlnească în curte cu un animal care poate fi periculos. Comentariile răutăcioase nu-și au rostul așa că le voi ignoră, e plin internetul de bășcălie. Apreciez pe cei care chiar au dat o informație utilă fără să divagheze de la subiect și să facă presupuneri aiurea”, a fost mesajul bărbatului care a lansat întrebarea.

Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
Flotila românească a dat drumul la ”motoare”. Performanță majoră în prima zi la Europene
România a calificat direct în finalele pentru medalii şase echipaje din cele 13 cu care participă la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria), în urma curselor de joi. La...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Romania, #mutat la tara, #animale salbatice, #Prahova , #stiri sociale