România primește un ajutor neașteptat de la Ungaria pentru intrarea în Schengen. "Traiul de-a lungul graniţelor va primi un nou sens"

Luni, 27 Mai 2024, ora 21:42
20261 citiri
România primește un ajutor neașteptat de la Ungaria pentru intrarea în Schengen. "Traiul de-a lungul graniţelor va primi un nou sens"
România primește un ajutor neașteptat de la Ungaria pentru intrarea în Schengen Foto: Arhiva Hepta.ro

Unul dintre obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen, a declarat luni, 27 mai, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior.

Péter Szijjártó a spus chiar că Ungaria va face tot ce îi stă în putinţă pentru realizarea acestui obiectiv.

"Unul din obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen. Este şi interesul naţional al Ungariei şi este interesul întregii naţiuni (...). De-a lungul graniţei româno-maghiare există 10 puncte de trecere a frontierei care pot fi folosite doar o dată pe săptămână de cetăţenii din cele două ţări, pentru că dumneavoastră nu sunteţi stat membru Schengen. Odată ce aţi intrat în Schengen, imediat putem avea o legătură mai strânsă între cetăţenii noştri, iar traiul de-a lungul graniţelor va primi un nou sens, comunităţile transfrontaliere vor primi un nou sens şi noi posibilităţi, motiv pentru care noi vom face tot ce ţine de noi ca să vă puneţi alătura zonei Schengen", a declarat ministrul Péter Szijjártó.

În privinţa aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, ministrul ungar a arătat că ţara sa susţine acest deziderat al Chişinăului şi că îi va oferi toată susţinerea pentru a progresa pe cale integrării.

"Susţinem la maxim tendinţele de aderare a Republicii Moldova. Există o colaborare strânsă între cele două ţări la nivel politic, economic. Tehnic oferim toată susţinerea pentru Republica Moldova în aşa fel încât, cât mai repede şi în paşi cât mai mari, să progreseze pe calea integrării", a afirmat oficialul guvernului de la Budapesta.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a participat, luni seara, 27 mai, la Târgu Mureş, la un forum politic, alături de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen.

Ungaria ajută România la Euro 2024! Victorie în prelungiri a maghiarilor
Ungaria ajută România la Euro 2024! Victorie în prelungiri a maghiarilor
Ungaria a învins Scoţia, 1-0, marcând în minutul al zecelea al prelungirilor, în ultima etapă a fazei grupelor la Euro 2024. Germania şi Elveţia merg mai departe în optimi, iar maghiarii...
Argint european pentru echipa României, după o finală cu Ungaria
Argint european pentru echipa României, după o finală cu Ungaria
Echipa masculină de sabie a României a câştigat duminică medalia de argint a probei în cadrul Campionatului European de Scrimă de la Basel. Echipa României, formată din Răzvan Ursachi,...
#Romania, #Schengen, #ajutor, #Ungaria , #ungaria
  1. Amenda uriașă pe care o va plăti un politician pentru că a făcut o comparație insultătoare cu Adolf Hitler
  2. Țara unde violența armată a fost declarată criză de sănătate publică. ”Provoacă daune în cascadă în toată societatea”
  3. Circulația rutieră a fost reluată pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Din ce cauză a fost deviat, a doua zi la rând, traficul
  4. Premieră mondială. Lucrătorii expuși la animale, vaccinați împotriva gripei aviare
  5. Parlamentul a votat numirea a doi noi membri CNSAS. Cine sunt aceștia
  6. Guru condamnat pentru agresiune sexuală asupra copiilor. ”Micul Buddha” își bătea adepții pentru că nu-l lăsau să mediteze FOTO
  7. Rusia interzice zeci de posturi de știri din Uniunea Europeană. Televiziunile românești supuse sancțiunilor Kremlinului
  8. Un criminal în serie diagnosticat cu schizofrenie a fost înrolat în armata rusă și trimis pe frontul din Ucraina
  9. Ursula von der Leyen, realeasă pentru un nou mandat la președinția CE. Ce alte înțelegeri au făcut liderii europeni
  10. Lovitură pentru evreii ultraortodocși din Israel. Curtea Supremă a decis recrutarea lor imediată în armată