România - Belarus, ce trebuie să știe fanii naționalei la meciul de azi de pe Arena Națională. La ce oră se deschid porțile

Marti, 28 Martie 2023, ora 07:25
2038 citiri
România - Belarus, ce trebuie să știe fanii naționalei la meciul de azi de pe Arena Națională. La ce oră se deschid porțile
România va juca cu Belarus pe Arena Națională

Naţionala României joacă, marţi, de la ora 21.45, al doilea meci din preliminariile EURO 2024, contra Belarusului, pe Arena Naţională.

Potrivit frf.ro, spectatorii care vor asista la meciul România-Belarus sunt obligaţi să se comporte în conformitate cu legislaţia românească.

Spectatorii nu au voie să afişeze şi să introducă însemne sau să scandeze sloganuri cu caracter politic.

De asemenea, nu au voie cu vuvuzele, umbrele sau animale de companie.

Accesul spectatorilor este permis începând cu ora 19.30.

Redăm integral Ghidul suporterilor la meciul România-Belarus de pe Arena Naţională transmis de frf.ro.

"În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, organizatorul de jocuri sportive stabileşte regulile de conduită în stadion şi poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la meciul ROMÂNIA-BELARUS sunt obligaţi să se comporte în conformitate cu legislaţia românească şi cu regulile enunţate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din interiorul Arenei Naţionale, poate declanşa punerea în aplicare a interdicţiei de acces în arenele sportive din România şi poate atrage – după caz – răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională sau penală.

Obligaţiile spectatorilor:

– Să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de organizatori şi de forţele de ordine.

– Să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces şi – după caz – actele de identitate; la solicitarea forţelor de ordine/stewarzilor, sunt obligaţi să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

– Să nu introducă în incinta Arenei Naţionale niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afişe sau alte suporturi care conţin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; sunt permise exclusiv steagurile naţionale ale celor două ţări arborate pe suport din material plastic;

– Să nu introducă şi să nu afişeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.

– Să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicţia de a intra în Arena Naţională la meciul respectiv.

– Să nu pătrundă în incinta Arenei Naţionale sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beţie, să nu introducă şi să nu consume în stadion băuturi alcoolice;

– Să ocupe locul înscris pe bilet.

– Să nu fumeze în spaţiul tribunelor; interdicţia este valabilă şi pentru persoanele care folosesc ţigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate de pe terasamentul exterior al tribunelor si peluzelor, în zonele turnichetelor.

– Să nu escaladeze parapetul din beton care delimitează suprafaţa de joc, gardurile interioare de separare a sectoarelor şi să nu se caţere pe balustrada care delimitează spaţiul de joc de tribună.

– Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc.

– Să nu săvârşească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum şi alte ameninţări cu acte de violenţă împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.

– Să nu ameninţe cu acte de violenţă forţele de ordine.

– Să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.

– Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).

– Să nu provoace şi să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalţi spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.

– Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste (trimitere la link ul cu insemnele FARE).

– Să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea.

– Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.

– Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) şi nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecţionate din orice alt material exceptând plasticul, căşti moto, huse pentru aparatura electronică etc.)

– Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele sau alte elemente de mobilier.

– Să nu staţioneze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.

– Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

În plus faţă de prevederile legale, sunt interzise în Arena Naţională următoarele:

tricouri sau alte elemente de vestimentaţie inscripţionate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului – au conţinut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, ori ale căror subînţelesuri duc spre aceleaşi fapte interzise şi înscrise în textul de mai sus

aparate foto şi camere de filmat profesionale

dispozitive cu LASER

umbrele

vuvuzela

animale de companie

tobe cu ambele feţe închise; sunt permise numai tobele cu o singură faţă

Portavocile şi staţiile de amplificare sunt interzise.

La meciul ROMÂNIA-BELARUS, accesul copiilor de orice vârstă în Arena Naţională se va face pe baza biletului de acces.

Minorii sub 14 ani au acces în Arena Naţională doar însoţiţi de un adult.

PROFERAREA ÎN STADION A SCANDĂRILOR CU CONŢINUT XENOFOB, RASIST, NAŢIONALIST, POLITIC SAU CARE INCITĂ LA DISCRIMINĂRI DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ.

Întrucât arterele din jurul Arenei Naţionale vor fi supuse unor măsuri de restricţionare a traficului rutier aprobate de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Fotbal face un apel către deţinătorii de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor şi pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor.

Accesul în stadion se va face începând cu ora 19:30.

Pentru activităţile promoţionale dedicate spectatorilor, care se vor desfăşura în interiorul Complexului Arenei Naţionale, în ARENA FANILOR, porţile acestuia se vor deschide începând cu ora 19:15. Accesul suporterilor în curtea Complexului se va face pe baza biletului de meci", se arată în comunicatul FRF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasadorul al Rusiei în România. Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice, informează agenția rusă...
#Romania, #Belarus, #Arena Nationala, #fani , #nationala