România, țara imposturii și a incapacității intelectuale minime

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Joi, 07 Aprilie 2022, ora 13:30
17392 citiri

Ar fi putut să nu fie așa, România ar fi putut să fie țara demnității și strălucirii intelectuale, dar nu a vrut să fie decât țara imposturii și a incapacității intelectuale la cel mai scăzut nivel imaginabil.

Nu cred că mai există în Lume și nici nu cred că a existat vreodată un alt stat care să promoveze cu mai multă insistență impostura, nerușinarea (absența bunului simț) și mai ales subinteligența țâfnoasă și grobiană, în orice funcție publică, de la portarul unei primării comunale și până la primii patru oameni în stat.

Nu știu niciun alt exemplu în care statul să se compromită în halul în care se compromite România, atunci când vine vorba despre școala națională. Cea care „scoate tâmpiți” în mod intenționat și care nu e în stare să aibă nici măcar o singură universitate care să producă educatori măcar la nivelul minim european.

Asta, în condițiile în care colcăie domeniul public de „doctori” în impostură și în care absolut toți aleșii sunt notoriu compromiși în ceea ce privește nivelul intelectual, de cultură generală și chiar de alfabetizare (capacitatea de a citi și înțelege un text scris, de a formula corect în scris o idee completă, în limba de stat și de socoti). De parcă ar fi fost aleși doar dacă îndeplineau condițiile de neformat intelectual, de incult și de analfabet.

Chiar și cei care au ajuns în fruntea unor universități românești se dovedesc a fi la fel de modești intelectual, de inculți și de analfabeți funcționali, dacă nu chiar de inși cu serioase dificultăți de a citi și înțelege un text scris, ori de a socoti.

Cu toții, și aleșii și numiții, fac zilnic dovada imposturii și incapacității intelectuale minime.

Ce e dramatic pentru statul România este că sunt practic închise orice posibilități de a repara ceva, în sensul acesta. Impostorii și sponsorii lor de stat se promovează și se protejează unul pe celălalt, atât individual, cât și în gașcă, pe principiul că au devenit oricum prea mulți pentru a li se mai putea face ceva.

Și cine să le facă? Publicul care îi alege și îi răsalege? Șefii care îi pun pe liste și în trimit în fruntea ministerelor și a guvernului? Consilierii care sunt ca ei, dacă nu mai lipsiți de cultură și de instrumente de gândire independentă și critică?

Să fie clar! Domeniul național al educației este scos și principial și de facto din zona de intervenție externă. Educația și instrucția/formarea sunt responsabilități strict naționale. Ca urmare, este exclus ca în acest domeniu să intervină vreo asistență străină, oricât de prietenoasă și de dezinteresată ar fi ea.

Tot ce pot să facă străinii pentru România este să le recomande impostorilor și inculților care o guvernează să se dea la o parte și să lase locul unora mai cinstiți, mai cu bun simț și mai cultivați decât ei. Vă dați seama cum vor urma ăștia o asemenea recomandare externă?

Dar când am apreciat că întreaga România este țara imposturii și a incapacității intelectuale minime am avut în minte întreaga națiune și nu numai aleșii și numiții care o guvernează, central și local.

Este exclus ca să se mai poată face ceva benefic, după mai bine de o generație de distrugere sistematică a ideii de educație națională, de căpușare mafiotică a fiecăreia dintre dimensiunile sistemului național de învățământ, de deturnare de fonduri generoase, de la educația propriu-zisă, spre profitorii de pe urma imposturii, ori de ascundere sub preșul ideii false de „reformă în educație” (au fost și trei reforme din astea pe an, la un moment dat) a realității.

De aceea, și astăzi și de astăzi înainte, în România, cine vrea să învețe, să dobândească cunoaștere, să își însușească deprinderi de studiu și de înțelegere a realității, să se formeze ca cetățean și ca profesionist în domeniul sau în materia care îl atrage cel mai mult o face și o va face de capul său.

Mai cu „meditații”, mai cu on-line-ul, mai cu pregătirea pentru studii în străinătate (în Albania sunt trei universități situate la nivel mondial între locurile 351 și 401, unde studenții români ar putea primi o educație mai bună decât în oricare universitate națională), mai cu abandonarea ideii de formare intelectuală și resemnarea acceptării situației naționale, de stat al imposturii și al incapacității intelectuale minime.

Altceva nu ar fi oricum de făcut.

Să rezumăm: problema este că impostorii și inculții, mulți dintre ei și analfabeți în diferite grade de penibilitate se promovează între ei, în funcții de stat și la stat, fiind inițial aleși de către mase largi de cetățeni la fel de impostori, de inculți și de analfabeți ca și ei.

Asta, în condițiile în care cei care sunt onești, cinstiți cu ei înșiși și cu cei din jur, atunci când vine vorba despre studiile și priceperea dobândită prin studiu și care au dobândit o cultură generală sau de specialitate la nivel măcar minim funcțional fie că nu se bagă în politică (nici măcar să meargă la vot), fie nu își mai proiectează viitorul în țara imposturii și incapacității intelectuale minime, dacă nu au plecat deja de aici.

De ce ar fi o problemă că impostorii se promovează și se protejează între ei, de la cele mai înalte funcții de stat ori la stat și până jos, la cei care deschid ușa biroului sau a mașinii pentru șefii cei mari?

Dacă nu știți, ar trebui să mergeți la scoală. Dar nu la una românescă, deoarece ați merge degeaba.

Later edit: La nivelul publicului național votant, problema adevărată este una de educație. Dar nu de educație din școală, ci de la mama de acasă.

Oricât de incult și de subinteligent ar fi un ins educat de acasă în spiritul respectului față de semeni și al moralei binelui, acesta nu va cumpăra vreo diplomă de impostură (de rușine să nu se facă de râs) și va alege în funcții publice doar oameni onești și morali, ca și el, chiar dacă el are doar 4 clase primare făcute la școală.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
#Romania, #politica, #intelectual, #analfabetism , #stiri sociale