În ce urnă se va afla România la tragerea la sorți pentru Campionatul European de fotbal

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 12:05
2432 citiri
În ce urnă se va afla România la tragerea la sorți pentru Campionatul European de fotbal
România tineret. Foto: Facebook / Echipa națională de fotbal

Naţionala U21 a României, pregătită de Emil Săndoi, se va afla în urna a doua la tragerea la sorţi pentru UEFA EURO 2023. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21 va avea loc la Bucureşti, în 18 octombrie.

URNA 1: Spania, Portugalia, Germania, Franţa

URNA 2: Ţările de Jos, Anglia, Italia, România (poziţia B1)

URNA 3: Croaţia, Elveţia, Belgia, Cehia

URNA 4: Ucraina, Norvegia, Israel, Georgia (poziţia A1)

Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele ţărilor-gazdă, va fi organizat în România în două oraşe, Cluj-Napoca şi Bucureşti, fiecare oraş urmând a fi gazda unei grupe. Acesta se va desfăşura în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua şi Giuleşti, din Bucureşti, şi “Dr. Ctin. Rădulescu” şi Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiţiei se va desfăşura în Georgia.

Marţi, 18 octombrie, de la ora 19:00, la Bucureşti, în incinta Ateneului Român, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor. Echipele participante la turneul final sunt România şi Georgia, din postura de ţări gazdă, Norvegia, Germania, Spania, Portugalia, Ţările de Jos, Elveţia, Italia, Anglia, Franţa, Belgia, Ucraina, Cehia, Danemarca şi Israel. Cele 16 echipe naţionale vor fi împărţite în 4 grupe. Primele două clasate se vor califica mai departe în faza sferturilor de finală.

Ediţia din 2023 va stabili şi echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franţa este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franţei.

Citește și:
Ce competiție sportivă majoră vrea să organizeze România în 2025
Ce competiție sportivă majoră vrea să organizeze România în 2025
Federaţia Română de Baschet intenţionează să înceapă demersurile pentru obţinerea organizării meciurilor din faza grupelor Campionatului European - FIBA Women's EuroBasket 2025, la noua...
A lăsat banii din Qatar ca să aducă medalii olimpice pentru România: ”Poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el”
A lăsat banii din Qatar ca să aducă medalii olimpice pentru România: ”Poți să scoți un om din țara lui, dar nu poți scoate țara din el”
Răzvan Șelariu, medaliatul cu bronz la Olimpiada de Atena, a renunțat la contractele din țările arabe și din Insulele Feroe, acolo unde antrena de ani buni, ca să facă performanță la...
#Romania, #nationala Romaniei, #tineret, #Campionatul European de fotbal , #nationala
Comentarii
Poza Pacifistul
Pacifistul
rank 5