Scade prețul la pompa de benzina? Sa fie adevărat că statul român a câștigat circa 600 milioane de euro din scumpirea benzinei și a motorinei?

Autor: Nicolae Radu - Profesor Universitar Dr.
Joi, 25 August 2022, ora 16:06
2819 citiri

De ce în România nu scade prețul la pompă, deși la nivel mondial, pe bursele internaționale, prețul țițeiului a scăzut?

Majorarea de prețuri la pompă se resimte în buzunarul fiecărui român! Creșterea aduce explozii de prețuri la toate produsele, de la ulei, pâine și cartofi, până la produse de îmbrăcăminte și cheltuieli de întreținere și de încălzire!

Cât a câștigat statul român din taxe, știut fiind că statul reține circa 38% din prețul unui litru de combustibil, în timp ce benzinării primesc 62%?

Cât a pierdut românul obișnuit, în condițiile în care prețurile au crescut cu circa 83%?

Deși în România, prețul benzinei a ajuns la circa 7,5 - 7,8 lei, după aplicarea măsurii compensatorii de 50 de bani, oferită de guvern, în America prețurile la benzină au înregistrat scăderi semnificative, ajungând la 3,90 dolari pe galon.

Să fie motivul pentru care nu se poate aplica normalizarea prețului la pompa, aprecierea dolarului la o cotă "istorică" în raport cu euro?

Fără să îmi doresc să determin polemici, cumva o cauză poate fi și nevoia de bani la bugetul de stat pentru alte cheltuieli mai mult sau mai puțin justificate, precum avalanșa de încadrări în instituțiile statului sau menținerea în activitate a unor simpatizanți politici, pensionați la vârste adolescentine, dar reangajați și plătiți și cu salariu pe lângă pensie, deși avem tineri merituoși care nu își găsesc în loc de muncă?

Nu cumva aceleași interese vor face că într-un viitor apropiat prețul la pompă să ajungă, din nou, la 11 lei pe litru, așa cum a fost prețul "experimentat" în martie 2022?

Dacă vorbim despre majorări de prețuri, În mod sigur, prețul la pompă de benzină influențează viața românilor și determină atitudini inspirate sau mai puțin inspirate, românii alegând plecarea din Țara drept o soluție pentru o viață normală!

Să fie adevărat că suntem "ospătari" la masa celor puternici, pentru interese mai mult sau mai puțin vorbite, dar în fapt.. suntem vânduți și tot mai singuri?!

De ce sunt românii numiți, în mod nedrept, "sclavii Europei"?

Geopolitica spațiului obligă la reflecții! Rusia nu doarme! Ucraina se mișcă! Moldova își duce durerea! Ungaria tace și face! Austria taie și culege!

Iarna se apropie!

Prețul la pompă de combustibil ocupă mintea românilor și dirijează creșterea nejustificată a prețurilor la toate produsele! Viitor?

Fără să îndemnăm la atitudini neconforme cu respectul față de lege, în România se moare, domnilor! În România se moare de sărăcie și de boala!

Cine pierde? Cine câștigă? Ce se mai poate face? Timpul nu ne așteaptă!

Când o să avem un nou guvern cu "tehnocrați români" sosiți de la Bruxelles cu scopul de a "salva" România?

Să fie interesul național deja vândut pentru comisioane neștiute? Vreau să cred că nu!

Ce mai înseamnă România?

Dincolo de analiza impactului intereselor cu privire la controlul prețului la pompa de combustibil, realitatea socială îndeamnă la o permanentă cunoaștere!

Cine mai gândește la români?

România încotro?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Aluminiul, cuprul și nichelul se scumpesc după ce SUA și Marea Britanie au interzis importul acestor metale din Rusia
Prețul aluminiului, nichelului şi cuprului a crescut la London Metal Exchange (LME), după ce Statele Unite şi Regatul Unit au interzis importul acestor metale de origine rusă, în cadrul...
Atac sub centură la Simona Halep: ”S-o anunțe cineva. Țara aia unde a avut ea domiciliul când era mai mică...”
Atac sub centură la Simona Halep: ”S-o anunțe cineva. Țara aia unde a avut ea domiciliul când era mai mică...”
Din cauza unei afecțiuni medicale, Simona Halep a ratat meciul pe care echipa României l-a susținut la finalul săptămânii trecute cu Ucraina, în competiţia Billie Jean King Cup. În...
#Romania, #romani, #benzina, #scumpiri, #nationalitate , #stiri sociale