Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a vizitat comunitatea de români din Chicago

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 18:18
2116 citiri
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a vizitat comunitatea de români din Chicago
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni Gheorghe Cârciu s-a întâlnit cu mai mulți oficiali din Chicago FOTO DRP

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a efectuat în perioada 26-30 noiembrie, o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la Chicago.

Acolo, demnitarul român a participat la o serie de evenimente organizate de Consulatul General al României la Chicago și de comunitatea românească, care vizează programele și acțiunile dezvoltate în susținerea activității românilor din această zonă și sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Prima parte a vizitei a debutat cu participarea delegației DRP la liturghia duminicală la Mitropolia Română Ortodoxă a celor două Americi, la Catedrala Sfinții Constantin și Elena, cu participarea IPS Nicolae.

Delegația DRP a avut apoi întrevederi cu reprezentanții Romanian American Network Inc/Romanian Heritage Center și ai revistei Tribuna Românească din Chicago. Principalele teme de discuție s-au orientat spre proiectele și prioritățile DRP din acest an, precum și pe implementarea unor noi proiecte în vederea păstrării identității culturale, spirituale și lingvistice a românilor de pretutindeni.

De asemenea, secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat la prezentarea activității Romanian United Fund (RUF)/Romanian Community Center, unde a avut loc și lansarea programului finanțat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, și anume “Monitorul solidarității românilor din Statele Unite.”

În cadrul acestei întrevederi au mai participat reprezentanți ai Consulatului României la Chicago, președintele asociației RUF, Mihai Lehene, (online), membrii fondatori ai asociației, dar și alți reprezentanți din domeniul cercetării diasporei și imigrației.

Discuțiile au vizat activitatea și proiectele DRP destinate comunității românești din America precum și aspecte semnificative rezultate din cercetările destinate imigrației.

Ultima parte a misiunii a început cu o vizită la Logos Christian Academy, un liceu românesc din Niles. Logos Christian Academy este o școală privată, fondată în anul 1994 la inițiativa și eforturile Bisericii Baptiste Româno-Americană condusă de către pastorul Daniel Chiu.

În continuare, a urmat o întâlnire cu reprezentanții asociației Illinois Romanian American Community, iar mai apoi delegația DRP a participat la aniversarea Zilei Naționale a României la Guardian Angel Orthodox Day School cu participarea IPS Nicolae.

Citește și:
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....