Romeo Stavarache a fost eliberat si pus sub control judiciar

Joi, 26 Iunie 2014, ora 22:45
2654 citiri
Romeo Stavarache a fost eliberat si pus sub control judiciar

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost eliberat joi seara, dupa ce fusese retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

De asemenea, Stavarache a fost pus sub control judiciar, informeaza Realitatea Tv. Decizia Curtii de Apel Bacau nu este definitiva si poate fi atacata la ICCJ.

Primarul Bacaului a fost retinut pentru 24 de ore, joi, de catre procurorii DNA, fiind acuzat de procurori ca a comis cinci infractiuni de luare de mita intr-un dosar de coruptie.

Procurorii DNA il acuza pe primarul Bacaului ca ar fi atribuit contracte preferential mai multor firme, dupa ce administratorii acestora i-ar fi dat mita. Banii au fost primiti de edil prin intermediul unor asociatii sportive.

In acest dosar au mai fost retinuti verisorul primarului, Liviu Cenusa, acuzat de doua infractiuni de complicitate la luare de mita, si omul de afaceri Liviu Goian, suspectat tot de complicitate la luare de mita.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, retinut - Este acuzat de luare de mita

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori reiese ca, in perioada 2008-2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a pretins si primit mai multe sume de la patru oameni de afaceri.

La inceputul anului 2008, edilul a pretins de la administratorul unei firme care avea un contract de iluminat public cu Primaria Bacau sa ii dea 50% din valoarea decontata de autoritati pentri fiecare stalp de iluminat, respectiv de 38 de euro pe stalp.

Astfel, Romeo Stavarache a primit, in perioada martie 2008 - octombrie 2011, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de peste 810.000 de lei.

Al doilea caz de luare de mita a avut loc in ianuarie 2009, cand Stavarache a pretins de la un alt om de afaceri suma de 150.000 de lei, pentru ca firmei acestuia sa ii fie atribuit un contract privind executarea de lucrari tehnico-edilitare. Banii au fost primiti in doua transe, prin intermediul unei asociatii sportive.

De asemenea, in luna aprilie 2009, liberalul a mai cerut o data bani de la acest om de afaceri, a carui firma a incheiat cu administratia locala un contract pentru constructia unui bloc cu 45 de locuinte in Bacau, contract in valoare de aproape 2,7 milioane de euro.

Asadar, primarul a primit, in perioada aprilie 2008 - septembrie 2011, prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, suma totala de 1,2 milioane de lei, sustin anchetatorii.

Citeste si:
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor pentru învestirea noului guvern Ciucă. Ce important minister este promis UDMR-ului
Planul liberalilor de a învesti un guvern minoritar PNL-UMDR, susţinut de grupul minorităţilor naţionale, va presupune negocierea cu fiecare parlamentar, în condiţiile în care le lipsesc...
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul parlamentar liberal: ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni” VIDEO
Fostul președinte PNL, liberal Ludovic Orban, fost preşedinte al Camerei, şi-a anunţat marţi, 26 octombrie, în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL, decizia în acest sens fiind luată...
Sursa: Ziare.com