Romeo Stavarache a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare

Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 15:50
5821 citiri
Romeo Stavarache a fost condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare

Romeo Stavarache, fostul primar al Bacaului timp de trei mandate, a fost condamnat, vineri, la patru ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de trei ani, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

Sentinta Curtii de Apel Targu Mures este definitiva. Din pedeapsa de patru ani o sa i se scada perioada executata in stare de retinere, arest preventiv si arest la domiciliu. El a fost retinut 24 de ore pe 26 iunie 2014, arestat preventiv de la 1 iulie 2014 la 3 septembrie 2014, arestat la domiciliu de la 4 septembrie 2014 la 3 februarie 2015 si de la 3 martie 2016 la 1 aprilie 2016 si supus masurii preventive a controlului judiciar de la 2 aprilie 2016 pana la data pronuntarii acestei sentinte.

In privinta drepturilor, acesta nu mai are dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice; dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie de natura celei de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii pentru care a fost condamnat.

Instanta a decis achitarea lui Romeo Stavarache pentru patru infractiuni de luare de mita care ar fi fost comise in legatura cu doi denuntatori si cu coinculpatul Costel Casuneanu.

Instanta a dispus confiscarea de la Romeo Stavarache si Liviu Goian in cota egala de 50% a 307.187 lei, suma primita de la un denuntator cu titlu de mita, respectiv cate 153.593,5 lei de la fiecare dintre cei doi inculpati mentionati.

Cei doi au fost obligati sa achite fiecare statului, cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de solutionarea cauzei la prim grad jurisdictional, cate 2.000 de lei.

In acest dosar, omul de afaceri Liviu Goian a fost condamnat pentru complicitate la luare de mita la trei ani inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor pe o durata de 3 ani.

Acesta a fost achitat pentru doua infractiuni de complicitate la luare de mita, ce ar fi fost comise in legatura cu doi denuntatori.

Omul de afaceri Costel Casuneanu a fost achitat pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, ca de altfel si Constantin Apostol, fost director general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, care a fost achitat de comiterea infractiunii de complicitate la luare de mita (doua fapte).

Amintim ca la 25 iulie 2014, DNA a dispus trimiterea in judecata a primarului din Bacau, Romeo Stavarache, pentru cinci infractiuni de luare de mita, care ar fi fost comise in perioada 2008 - 2011, suma totala imputata edilului ridicandu-se la peste 2,3 milioane de lei.

Citeste si:
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Cristian Diaconescu, răspunde atacului lui Eugen Tomac: Bagă PMP în moarte clinică, să îl poată oferi altor formațiuni politice
Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a acuzat marți, 18 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că aşa-zisa şedinţă a Colegiului Naţional de săptămâna trecută, preluarea abuzivă a...
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Ce spunea Klaus Iohannis despre plagiat, în urmă cu jumătate de an: ”Reprezintă furt intelectual și este inacceptabil ca persoanele acuzate să nu facă un pas în spate”
Într-o declarație de presă din data de 30 iulie 2021, președintele Klaus Iohannis condamna practica plagiatului, în urma reacțiilor care au apărut atunci în opinia publică din România pe...
Comentarii