In sfarsit, Romgaz preia CET Iernut si sufla in spatele Petrom

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 20:06
2686 citiri
In sfarsit, Romgaz preia CET Iernut si sufla in spatele Petrom
Foto: Arhiva

Dupa doi ani de la lansarea proiectului de preluare de catre Romgaz a Centralei electrice de la Iernut, Consiliul Concurentei a autorizat aceasta operatiune.

Practic, dupa aceasta decizie, Romgaz va intra in randul marilor producatori de energie electrica din Romania, puterea instalata a centralei de la Iernut fiind de 800 MW, mai mare decat puterea unui reactor nuclear si aproape cat puterea instalata a centralei de la Brazi (860 MW), care apartine Petrom OMV, relateaza Energy Center.

De aceasta preluare este strans legata si listarea la bursa a celui mai mare producator de gaze din Romania, Romgaz, valoarea companiei crescand in aceste conditii cu peste 200 de milioane de euro.

Centrala de la Iernut a apartinut Electrocentrale Bucuresti, iar ideea transferului ei catre Romgaz a pornit de la necesitatea stingerii creantelor de peste 650 milioane lei, pe care Electrocentrale (Elcen Bucuresti) le datora Romgaz in contul gazelor livrate si consumate de CET Iernut.

Cititi mai mult despre In sfarsit, Romgaz preia CET Iernut si sufla in spatele Petrom pe Energy Center.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Romgaz preluare CET Iernut, #listare bursa Romgaz , #pret gaze