Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romgaz: Pretul gazelor va creste de la 1 octombrie

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 12:43
2148 citiri
Romgaz: Pretul gazelor va creste de la 1 octombrie

Pretul gazelor livrate populatiei ar trebui sa fie majorat neaparat deoarece pretul gazelor din import au crescut de la 480 dolari mia pe metri cubi la 500 de dolari in semestrul III, iar pentru semestrul IV se preconizeaza ca va ajunge la 550 dolari, sustin reprezentantii Distrigaz Sud.

In accetiunea acestora, majorarea ar trebui sa fie aplicata incepand cu prima zi a lunii octombrie.

"Nu cred ca pretul gazelor nu va creste de la 1 octombrie, pentru ca si pretul de achizitie al gazelor creste. Pretul de achizitie al gazului rusesc a fost de 500 de dolari pe mia de metri cubi de gaze pentru semestrul III. Previziunile pentru semestrul IV sunt de 550 de dolari/mia metri cubi gaze.

Am prezentat autoritatii o serie de scenarii, pentru a justifica o crestere a tarifului incepand cu 1 octombrie. In momentul de fata, suntem intr-o faza incipienta. Insa metodologia prevede recunoasterea costurilor de achizitie a gazelor", a declarat Nicolas Richard, directorul adjunct al Directiei Tranzactii Corporative de Energie din cadrul Distrigaz Sud, citat de NewsIn.

Nicolas Richard a precizat ca distrigaz Sud nu a cerut ANRE o crestere de 10% a pretului gazelor livrate populatiei, ci aceasta cifra a fost avansata de presa.

In replica, Gergely Olosz, presedintele ANRE, a precizat ca primirea unor cereri din partea operatorilor nu inseamna automat si modificarea pretului in sensul cresterii acestuia.

Oficialul distribuitorului de gaze a recunoscut ca Distrigaz Sud isi va putea recupera cresterile pretului gazului de import din Rusia, chiar daca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va decide ca pretul gazelor livrate populatiei nu creste de la 1 octombrie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#gaze livrate populatiei, #pret, #gaze naturale, #scumpire, #Romgaz , #pret gaze