Romgaz, unde statul roman este actionar majoritar, se asteapta sa fie executata de ANAF

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 11:23
2281 citiri
Romgaz, unde statul roman este actionar majoritar, se asteapta sa fie executata de ANAF

Romgaz estimeaza ca va fi executata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru neplata unor dividende catre stat, conform OUG 114/2018, desi a contestat in instanta raportul ANAF, se arata in raportul privind rezultatele financiare ale producatorului de gaze, remis vineri, 13 noiembrie, Bursei de Valori Bucuresti.

Grupul Romgaz a inregistrat un provizion de 26,1 milioane de lei in urma inspectiei economico-financiare efectuate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) privind respectarea prevederilor OUG nr. 114/2018, respectiv art. 43 in legatura cu distribuirea sub forma de dividende a 35% din rezervele existente la 31 decembrie 2018.

"ANAF considera ca dividendele acordate statului roman ca actionar majoritar ar fi trebuit sa fie mai mari cu 24,3 milioane lei; la aceasta suma se adauga penalitati pentru plata cu intarziere a acestor dividende. Societatea a contestat in instanta raportul emis de ANAF, insa estimeaza ca ANAF va executa societatea pentru aceasta suma inainte de finalizarea litigiului", explica reprezentantii companiei energetice.

Producatorul de gaze Romgaz a obtinut, in primele noua luni ale anului, un profit net de 941,9 milioane de lei, in scadere cu 20,52% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Cifra de afaceri a fost de 2,918 miliarde de lei, mai redusa cu 23,01%.

Productia de gaze naturale a fost de 3,197 miliarde de metri cubi, fiind cu 19% sub cea inregistrata in primele noua luni din 2019.

Consumul de gaze naturale estimat la nivel national pentru perioada de raportare a fost de 87,5 TWh, cu aproximativ 3% mai mare decat cel inregistrat in perioada similara din 2019.

Cantitatea de energie electrica produsa in primele noua luni de Romgaz a fost de 617,87 GWh, cu 111,5% mai mare fata de perioada similara a anului trecut.

Statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, detine 70% din Romgaz, iar alti actionari detin restul de 30%.

Citeste si:
Angajări masive la ANAF. Promisiunea făcută de noul șef al instituției „contribuabililor onești”
Angajări masive la ANAF. Promisiunea făcută de noul șef al instituției „contribuabililor onești”
ANAF a scos la concurs un număr de 79 de posturi de execuţie, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. Sunt căutaţi...
PNȚCD vrea alianță cu paritidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
PNȚCD vrea alianță cu paritidul lui Liviu Dragnea. Fostul lider PSD a primit „medalia omagială Iuliu Maniu”
Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a anunțat că pregătește o alianță politică cu Alianța pentru Patrie (APP), partid format în jurul fostului lider PSD Liviu Dragnea. Mai mult,...